Willem II opnieuw onderuit, Roda profiteert amper

Foto: Willem II opnieuw onderuit, Roda profiteert amper

Willem II heeft vrijdagavond opnieuw averij opgelopen in de Keuken Kampioen Divisie. Een week na de thuisnederlaag tegen concurrent Roda JC Kerkrade (2-3) bleek ook FC Emmen te sterk voor de koploper: 2-0.

Koploper Willem II verliest in Emmen

In Drenthe schoot Willem II niet lekker uit de startblokken. Trainer Peter Maes zag zijn defensie opzichtig schutteren, waardoor Vicente Besuijen de mogelijkheid kreeg om de 1-0 binnen te werken. Vlak voor rust liet vooral Jeredy Hilterman na om de Tilburgers weer langszij te brengen door twee grote kansen onbenut te laten.

Willem II beet zich ook in de tweede helft stuk op de Emmen-defensie. Bradly van Hoeven zorgde vlak voor tijd zelfs voor de 2-0. Een domper voor de KKD-koploper, dat de concurrentie ongetwijfeld weer hoop geeft in de strijd om het kampioenschap.

Roda profiteert maar half

Roda JC is er maar beperkt in geslaagd om te profiteren. De naaste achtervolger had opnieuw goede zaken kunnen doen, maar verspeelde twee dure punten op bezoek bij Telstar: 1-1. De thuisploeg nam dankzij Youssef El Kachati zelfs de leiding. Vaclav Sejk zorgde voor de Limburgse gelijkmaker.

ADO en De Graafschap winnen

In de strijd om directe promotie doen ADO Den Haag en De Graafschap nog altijd mee. De Haagse formatie rekende vrijdag af met Jong Ajax, dat dankzij Kian Fitz-Jim nog wel de leiding nam. Timothy Derijck en Alex Schalk zorgden voor de ommekeer voor ADO, dat daardoor op één punt van Roda komt.

De Graafschap won gelijktijdig met 2-1 van laagvlieger TOP Oss. Tristan van Gilst en Simon Colyn maakten het verschil voor de Achterhoekers, waar Grad Damen nog wel de aansluitingstreffer opeiste.

Overige uitslagen:

FC Eindhoven – Jong AZ 1-1
Helmond Sport – VVV-Venlo 1-1
MVV Maastricht – FC Dordrecht 1-3
NAC Breda – Jong FC Utrecht 3-1

Gaat Willem II de titel alsnog verspelen?

  • Ja
  • Nee
62+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie