Waarom Feyenoord-topschutter Giménez naar teamgenoot Idrissi moet luisteren

Foto: Waarom Feyenoord-topschutter Giménez naar teamgenoot Idrissi moet luisteren

Santiago Giménez heeft volgens het Spaanse Marca de mogelijkheid om aankomend seizoen in La Liga te voetballen. Naar verluidt is Sevilla namelijk geïnteresseerd in de diensten van de centrumspits. Hoewel het een prachtige stap is voor de Mexicaan die, pas een jaar in Nederland speelt, doet Giménez er verstandig aan om het aanbod vriendelijk af te slaan. Zijn teamgenoot Oussama Idrissi weet namelijk als geen ander hoe het kan aflopen in de Spaanse stad.

De interesse van Sevilla komt bepaald niet uit de lucht vallen, want de aanvaller verkeert de laatste wedstrijden in een uitstekende vorm bij Feyenoord. Waar hij in de eerste seizoenshelft veelal Danilo voor zich moest dulden, heeft hij inmiddels hoofdtrainer Arne Slot weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Vooralsnog leverde zijn inzet dit seizoen zes treffers in de competitie, drie doelpunten in de Europa League en twee treffers in de KNVB Beker op, waarmee hij belangrijk is voor Feyenoord.

Giménez kan dan ook zeer tevreden zijn over wat hij vooralsnog liet zien, maar het betekent nog lang niet dat hij er is. Ter vergelijking: de topschutter in de Eredivisie is dit voetbaljaar vooralsnog Anastasios Douvikas die de bal twaalf keer tegen de touwen aan kreeg. Brian Brobbey, Vangelis Pavlidis en Xavi Simons staan gezamenlijk op elf doelpunten. De Mexicaanse aanvaller heeft daarmee nog wat werk te verzetten om zichzelf de Nederlandse competitie eigen te maken en klaar te zijn voor een vervolgstap.

Geweldige leerschool

Het is algemeen bekend dat Zuid- en Midden-Amerikanen de tijd nodig hebben wanneer ze in Nederland arriveren. Alleen al het klimaat is vaak een reden dat spelers van het westelijke continent niet direct de pannen van het dak kunnen spelen en achter de schermen de ruimte moeten krijgen om te rijpen en zichzelf te settelen. Het lijkt eveneens de reden te zijn dat Giménez voor het wereldkampioenschap in Qatar nauwelijks in de plannen van Slot voorkwam.

In de Eredivisie heeft hij de juiste club gevonden om zichzelf verder te ontwikkelen. Al jarenlang is de Nederlandse competitie dé plek om te wennen aan hun nieuwe omgeving en de omstandigheden te creëren om pas echt naar een topcompetitie te gaan. Spelers krijgen simpelweg meer ruimte om te voetballen, de duelkracht is minder en voetballers worden niet gelijk afgeschreven bij een mindere wedstrijd. Als spits heeft Giménez een bijkomend voordeel: in Nederland wordt over het algemeen matig verdedigt, waardoor hij veel vertrouwen kan tanken.

Wil Giménez ooit naar Sevilla vertrekken dan zal hij meer moeten tonen dan hij vooralsnog laat zien, zo weet Idrissi inmiddels goed. De Marokkaan besloot een paar seizoenen geleden na een aantal uitstekende jaren bij AZ te vertrekken en naar Sevilla te verkassen, waarmee hij een perfecte overstap leek te realiseren. Niets was echter minder waar, want Idrissi kreeg in Spanje amper kansen om zich te bewijzen. Verhuurperiodes volgden, waardoor hij kostbare tijd in zijn carrière verspeelde.

Feyenoord moet Giménez behouden

Thuis krijgt de Feyenoord-spits ogenschijnlijk echter voldoende verstandige adviezen. Zijn vader is namelijk Christian Giménez, een voormalig profvoetballer die onder meer uitkwam voor het nationale team van Mexico. Hij was deze week duidelijk toen hij het nieuws te horen kreeg: zijn zoon moet in de Kuip blijven spelen. Het is een wijze raad van de analist, die hem wil behoeden voor een cruciale fout. Giménez heeft de komende jaren namelijk goud in handen, mits hij de juiste stappen neemt.

Het gevaar dreigt echter ook aan de andere kant te zitten. Feyenoord wil naar verluidt minimaal een bedrag van 15 miljoen euro ontvangen om te overwegen om Giménez te laten gaan en het is niet ondenkbaar dat Sevilla een dergelijke transfersom naar de Rotterdamse rekening wil overmaken. Wanneer de Nederlandse club komende zomer daarom kiest voor het financiële aspect, dan moet hij zeer sterk in zijn schoenen staan om in de havenstad te blijven voetballen.

Zeker wanneer Feyenoord kampioen wordt, zou Giménez echter een grote misstap maken wanneer hij Feyenoord achter zich zou laten. De Champions League is voor hem in het nieuwe voetbaljaar namelijk dé plek om zichzelf aan de Europese topclubs te laten zien en zichzelf verder te ontwikkelen. Als hij ook in het miljardenbal zijn club bij de hand kan nemen, is de kans aanzienlijk dat nog een grotere club dan Sevilla zich gaat melden en hij bij zijn nieuwe werkgever het benodigde respect in de kleedkamer zal krijgen.

Wat moet Feyenoord doen?

  • Verkopen
  • Behouden
231+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:47
0+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
7+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
124+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
17+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
152+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
187+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
94+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
417+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
54+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
173+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
179+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
230+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
34+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
64+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
221+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1569+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
55+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
206+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
284+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
43+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie