Kees Jansma: “Hij was niet zo slecht als gezegd wordt”

Foto: Kees Jansma: “Hij was niet zo slecht als gezegd wordt”

Kees Jansma zou als hij Ronald Koeman was niet al te veel wijzigen in zijn startformatie bij het Nederlands elftal, dinsdag tegen Roemenië. Lutsharel Geertruida bijvoorbeeld zou best een tweede kans verdienen, stelt de voormalig perschef van Oranje.

Kees Jansma pleit voor Dumfries in startformatie, maar verdedigt Geertruida

“Ik zou veel bij hetzelfde willen laten. Zo ondermaats als ze gespeeld hebben is uniek, dat heb ik niet vaak mee gemaakt. Maar dat wordt ook door iedereen erkend. Ik zou qua spelers niet veel veranderen, maar wel in de houding van de spelers”, vertelt Jansma aan RTV Rijnmond.

“Denzel Dumfries heeft andere kwaliteiten dan Geertruida. Hij is sterk met zijn kop in de duels met een buitenspeler. Ik zou dat prefereren tegen de defensief spelende Roemenen.” Geertruida valt dan dus buiten de boot, maar niet per se vanwege zijn optreden tegen Oostenrijk, benadrukt Jansma. “Het treurige is, je gaat nu mensen isoleren. Bij Veerman was dat onvermijdelijk, maar van Geertruida vind ik dat niet. Hij was niet zo slecht als gezegd wordt. Neem de actie waarbij hij agressief de bal afpakte in de aanloop naar de 1-1 van Gakpo.”

“De coach is verantwoordelijk, ook voor de instelling van een team. En de slapte in de duels… Natuurlijk kan je zeggen: ‘ik heb vooraf nog gewaarschuwd’. Maar blijkbaar is dat niet over gekomen. Afgezien van Veerman, want dat kan echt niet, zou ik daarom dus alleen Dumfries terugbrengen in het elftal. De kwaliteitsverschillen in de selectie zijn zo gering, dat je ook weer omhoog kan vallen in dit toernooi. En als je als deze generatie zo’n herkansing krijgt… Dan zou je nu scherper en meedogenlozer moeten zijn. Dan krijg je dat soort teksten in het hoofd”, aldus Jansma tot slot.

Geertruida moet in de basis blijven staan

  • Eenss
  • Oneens
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie