Voorbeschouwing: play-off-weekend in Nederland, welke vier ploegen halen de twee finales?

Foto: Voorbeschouwing: play-off-weekend in Nederland, welke vier ploegen halen de twee finales?

Er zijn nog vier clubs in de race voor een Europees ticket en vier voor een plek in de Eredivisie. Na dit weekend zijn dat er nog maar twee per nacompetitie. Wie blijven er over en wie sneuvelen in de halve finales? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden FC Twente – sc Heerenveen, Sparta Rotterdam – FC Utrecht, Almere City – VVV-Venlo en FC Emmen – NAC Breda.

FC Twente – sc Heerenveen

In de Grolsch Veste maakt men zich op voor een Europees seizoen komend jaar. En dat is ook niet iets geks om van uit te gaan. Als nummer vijf van de Eredivisie gingen de Enschedeërs sowieso als favoriet deze play-offs in. De ploeg van scheidend trainer Ron Jans speelt prima voetbal en maakt het de topclubs lastig, zoals de 3-1-zege op Ajax getuigt. Bij Heerenveen werd netjes met 1-2 gewonnen, om het klusje thuis af te kunnen maken. Jans verandert waarschijnlijk weinig aan zijn basiselftal van afgelopen donderdag.

Dan sc Heerenveen. De absolute underdog van deze play-offs, want het leek lang een zware strijd met RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles te worden voor het laatste ticket. In de laatste speelronde werd het uiteindelijk beslecht, in het voordeel van de Friezen. Met de nederlaag in eigen huis moeten de mannen van Kees van Wonderen vol aan de bak. Er werd dit seizoen maar zes keer gewonnen in een uitduel, allemaal tegen ploegen uit het rechterrijtje. Het is voor Heerenveen hopen dat Osame Sahraoui het op zijn heupen heeft.

Wedtip FC Twente – sc Heerenveen

Wanneer je je uitwedstrijd wint ben je vanzelfsprekend de favoriet voor de return. Dat geldt dan ook voor FC Twente. Verwacht veel spektakel en daar horen hopelijk ook veel doelpunten bij. Daarom de tip: wedden op ‘meer dan 3,5 goals’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.70 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Sparta Rotterdam – FC Utrecht

Winnen op bezoek bij FC Utrecht is voor Sparta absoluut geen gegeven. Sinds 1997 was het niet meer gelukt, maar afgelopen week lukte het weer. Vito van Crooij was de grote man met een goal en een assist, maar doelman Nick Olij liet andermaal zijn klasse zien met acht reddingen. Voor Sparta en Maurice Steijn kan dit seizoen nog een extra gouden randje krijgen. De zesde plek was al knap, maar een Europees ticket pakken is dat nog meer natuurlijk. Shurandy Sambo en Jonathan de Guzmán vielen in de heenwedstrijd geblesseerd uit, dus het twijfelachtig of ze nu spelen.

Voor FC Utrecht is de zevende plek precies de stek waarop ze zo ongeveer het gehele seizoen hebben doorgebracht, maar het moet nu wel echt gaan gebeuren. Er is genoeg ervaring in de selectie, gezien het feit dat Utrecht dit seizoen gemiddeld het oudste basiselftal van de Eredivisie had. Een ander pluspunt is dat de Domstedelingen in de onderlinge wedstrijden van de play-off-deelnemers de meeste punten heeft gepakt. Mike van der Hoorn is terug van zijn schorsing en zal Ruben Kluivert weer vervangen centraal achterin.

Onze voorspelling

Qua historie is viervoudig winnaar van de play-offs FC Utrecht de favoriet in dit tweeluik. Maar na de nederlaag in eigen huis wordt het lastig die rol te bevestigen. Sparta heeft niet een team dat veel weggeeft. Daarom is onze voorspelling ‘Sparta Rotterdam gaat door’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.40 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Almere City – VVV-Venlo

Er zijn maar twee clubs in de Keuken Kampioen Divisie die nog nooit in de Eredivisie actief waren: TOP Oss en Almere City. Die laatste club wist toch maar knap derde te worden dit seizoen. Qua ranglijst mag de enige profclub van Flevoland zich dan ook de favoriet noemen in deze play-offs. De mannen van coach Alex Pastoor hielden in de heenwedstrijd VVV op 1-1 en mogen het nu thuis afmaken. Danny Post kreeg een rode kaart in Venlo tegen zijn oude club en zit dus nu een schorsing uit. Faiz Mattoir is al bijna het hele seizoen geblesseerd.

VVV-Venlo in de Eredivisie doet veel mensen wellicht denken aan spelers als Maya Yoshida en Keisuke Honda, maar die tijden zijn inmiddels ver achter ons. Dit seizoen mocht men zich verblijden met een zevende plaats in de Eerste Divisie. Maar daarna ging het nog een stuk beter, want de uitschakeling van nummer vier Willem II was een grote verrassing. Thijme Verheijen en Martijn Berden zijn geblesseerd, terwijl de meeste ogen gericht zullen zijn op spits Nick Venema.

Voorspelling Almere City – VVV-Venlo

Het lukte VVV al vier uitwedstrijden op een rij niet om te winnen, ondanks dat er niet altijd tegen de sterkste tegenstanders werd gespeeld. Die slechte uitvorm zorgt ervoor dat we Almere als favoriet zien. Daarom is onze voorspelling ‘Almere City wint’. Dit heeft een odd van 1.75 bij Circus.

Almere City wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Emmen – NAC Breda

FC Emmen weet dat het aan een enorme uitdaging begonnen is. Van de laatste zestien Eredivisieclubs in de play-offs wisten maar drie het te overleven. De kans is historisch gezien dus groot dat de Drentenaren na een jaar weer terug mogen naar de Keuken Kampioen Divisie. De 1-2-zege in Breda geeft goed vertrouwen, maar de strijd is nog niet gestreden. De overwinning was een goed medicijn voor de reeks van vier nederlagen op een rij daarvoor. Keziah Veendorp, Maikel Kieftenbeld, Rui Mendes en Mart Lieder zijn nog geblesseerd.

Onder leiding van Peter Hyballa heeft NAC Breda een mooie eindsprint genomen om nog de play-offs te bereiken. Na het uitschakelen van MVV moet Emmen de tweede van drie hordes worden. De late treffer van jeugdproduct Aimé Omgba zorgde voor een pleister op de wond. Door die goal is er nog hoop dat de Bredase club voor het eerst sinds het seizoen 2018/19 weer in de Eredivisie gaat spelen. Daarvoor keren Roy Kortsmit en Anselmo García MacNulty terug van een schorsing. Jarchinio Antonia en Kaj de Rooij zijn er niet bij.

Onze voorspelling

De Eredivisieclub zou natuurlijk altijd de favoriet moeten zijn qua kwaliteiten, maar Emmen gaat het nog lastig krijgen. De underdogrol is wellicht perfect voor NAC, dat twee basisspelers terugkrijgt voor deze ontmoeting. Dit kan wel eens een verrassing worden. Tip: wedden op ‘NAC Breda wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 4.00 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:19
509+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
18:00
5+
Dit zijn de opstellingen van Twente en Almere City
17:23
47+
Go Ahead Eagles ontvangt half miljoen van FC Utrecht
17:10
675+
‘Arne Slot geeft groen licht’
17:05
12+
Amber Verspaget verlengt bij Feyenoord
17:00
412+
Nieuwe hoofdtrainer AZ: deze namen zijn in beeld
16:45
184+
‘Van Ginkel hakt knoop door over Vitesse-toekomst’
16:30
100+
‘Financiële dreun voor Ten Hag’
16:15
108+
Nieuw blessuregeval voor Feyenoord-trainer Slot
15:58
16+
Tévez zorgt voor schrik: met spoed opgenomen in ziekenhuis
15:44
173+
Bosz spreekt zich uit over kampioenskriebels en Liverpool-interesse Slot
15:28
476+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
191+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
206+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
62+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
8242+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
1015+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
117+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
180+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
164+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie