“Voor ons is er tegen Feyenoord geen druk”

Foto: “Voor ons is er tegen Feyenoord geen druk”

Vitesse gaat zaterdagavond op bezoek bij Feyenoord. Trainer Phillipp Cocu hoopt op een stunt, maar erkent dat ‘punten in De Kuip voor de Arnhemmers een bonus zouden zijn’.

Cocu: ‘Wij zijn de underdog, een resultaat in De Kuip is een bonus’

“Ik wilde na de degradatiestrijd van vorig seizoen, dit jaar absoluut aanvallender voetballen met Vitesse”, blikt Cocu vooruit, in gesprek met De Gelderlander. “Maar het voetbal is tot dusver pover. Ik vind dat wij echt beter kunnen. Maar nu wacht wel Feyenoord. Dat zit vol kwaliteit. Wij zijn de underdog. Een resultaat in De Kuip is een bonus.”

De oud-PSV’er hamert op rendement voorin. “De verdediging zag er in de eerste wedstrijden bij enkele goals wel heel slecht uit. Dat moet beter. Maar we moeten aanvallend ook aan de slag. Saïd Hamulic en Joel Voelkerling Persson hebben nog niet gescoord, dat klopt. Maar het gaat er ook om de spitsen in stelling te brengen. We creëren te weinig kansen en maken absoluut te weinig goals.”

Toko dicht timmeren

En dan wacht nu in Feyenoord-uit ook nog eens een loodzwaar duel. “Voor ons is er tegen Feyenoord geen druk. Iedereen is fysiek fit. We zoeken vertrouwen. Ook in de wedstrijd. Dan ligt compact staan, met de linies kort op elkaar, en diepte zoeken ons momenteel het beste. Het spelersmateriaal bepaalt ook de speelwijze. Je moet werken mét de kwaliteiten van de spelers. Dan komt iedereen het beste tot zijn recht.”

Gaat Vitesse minstens een punt pakken in De Kuip?

  • Ja
  • Nee
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie