EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Allerlaatste redmiddel’ wordt uitgesloten door Vitesse: “Dan is het klaar”

Foto: ‘Allerlaatste redmiddel’ wordt uitgesloten door Vitesse: “Dan is het klaar”

Vitesse stapt niet naar de burgerrechter als de proflicentie ook in hoger beroep wordt ingetrokken. Dat meldt ad interim algemeen directeur Edwin Reijntjes dinsdag. Een dag eerder beleefden de Arnhemmers nog een emotionele rollercoaster.

Ad interim algemeen directeur Edwin Reijntjes geeft tekst en uitleg na bizarre dag

Maandag leek Vitesse nog dood en begraven, maar vlak voor middernacht kon het tóch de benodigde stukken inleveren bij de commissie van beroep van de KNVB. De onafhankelijke licentiecommissie van de voetbalbond besloot vorige week de proflicentie van de club per 9 juli in te trekken. Vitesse was er niet in geslaagd voor de deadline een sluitende begroting voor komend seizoen in te dienen én beschikte niet over een huisbankier en een accountant. Vitesse en Reijntjes kondigden direct aan in beroep te zullen gaan, achter de schermen werkte ondernemer Guus Franke aan een reddingsplan.

Franke moest een akkoord zien te bereiken met de grootste schuldeiser, de Amerikaan Coley Parry, die de club eerder had willen overnemen met zijn Common Group maar op een ‘nee’ van de licentiecommissie stuitte. Maandagmiddag kwam in eerste instantie naar buiten dat Franke zich terugtrok uit het proces omdat de onderhandelingen met Parry waren stukgelopen. Dat had vrijwel zeker de doodsteek voor Vitesse betekend, maar een uur voor het verstrijken van de deadline – om middernacht – werd duidelijk dat er tóch een akkoord lag en dat de club de benodigde documenten bij de commissie van beroep heeft aangeleverd.

Niet naar burgerrechter

Reijntjes sprak van een ‘hele, hele rare dag’. “Wij hebben aangeleverd wat we moeten aanleveren”, klonk het op een persconferentie op Papendal. “Het is nu aan de beroepscommissie daarover te oordelen.” Op de vraag wat Vitesse gaat doen als het beroep wordt afgewezen, volgt een duidelijk antwoord: “Als er geen licentie is, is het klaar.” Daarmee lijkt Reijntjes te impliceren dat het allerlaatste redmiddel, een gang naar de burgerrechter, niet door de club zal worden ingezet als de beroepszaak verloren wordt.

Gaat het goed komen met Vitesse?

  • 100%
  • Vrees toch van niet
558+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie