VI: ‘Dit was de aanleiding voor ontslag Fraser’

Foto: VI: ‘Dit was de aanleiding voor ontslag Fraser’

FC Utrecht heeft woensdag afscheid genomen van Henk Fraser na een incident op een training. De coach pakte aanvaller Amin Younes bij de keel, later in de kleedkamer ‘is de situatie nog verder geëxplodeerd’. Henk Fraser heeft ook op de clubwebsite bevestigd dat hij weg is bij FC Utrecht.

De echte reden waarom Fraser ontslagen is wordt door Voetbal International geschetst. “De selectie speelde elf tegen elf op een training en er zou een overtreding zijn gemaakt op een andere speler. De scheidsrechter van dienst, Urby Emanuelson, weigerde te fluiten. De behendige aanvaller was het daar niet mee eens en ging verhaal halen bij de arbiter. Een tikkeltje te lang misschien, een beetje irritant bovendien.”

De aanvaller zou vervolgens een duw in de rug gekregen hebben, waarna hij zich vervolgens omdraaide en bij de keel werd gegrepen. “Niet door een emotionele medespeler, maar door Fraser. Vervolgens zou Younes samen met een medespeler van het veld zijn gestapt.”

Spelersgroep achter Younes

Fraser ging ondanks het gebeuren wel mee op trainingskamp naar Spanje, waar Younes niet meereisde met de selectie. De clubleiding zat het incident volgens het weekblad niet lekker waarna er gesprekken zijn gevoerd over de toekomst van Fraser. Bovendien zou de spelersgroep volledig achter Younes staan, waardoor de positie van de oefenmeester onhoudbaar werd.

Utrecht heeft Fraser de kans gegeven om op te stappen, gezien hij anders door de club zou worden ontslagen. De oefenmeester bevestigde vervolgens zelf zijn opstappen. “Dit is me als trainer nog nooit overkomen”, begint Fraser, die door het stof gaat. “Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn. Daarom heb ik de keuze gemaakt om op te stappen als hoofdtrainer van FC Utrecht. Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.”

Is het terecht dat Fraser weg is bij Utrecht?

  • Ja, logische beslissing
  • Nee, met elkaar uit praten was beter geweest
1977+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie