Van Nistelrooy: ‘Reactie Veerman op trainingen was moeizaam’

Foto: Van Nistelrooy: ‘Reactie Veerman op trainingen was moeizaam’

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy slachtofferde enkele wedstrijden op rij Joey Veerman in zijn basisformatie, maar afgelopen weekend tegen Go Ahead Eagles (2-0) blonk de Volendammer uit als vanouds. Hij scoorde de openingstreffer.

“Het is geweldig hoe Joey tegen Go Ahead Eagles heeft gereageerd”, vertelt Van Nistelrooy aan Voetbal International. “Het was een complete prestatie van een middenvelder. Als je ziet hoe hij in de duels komt, hoe hij op de juiste momenten de rust bewaart en zijn kwaliteiten laat zien in de eindpasses, dan vind ik dat hij het geweldig heeft opgepakt.”

“Als hij dit kan blijven laten zien, is hij een complete middenvelder”, vervolgt de PSV-trainer. “En niet alleen de Joey Veerman die leuk aan de bal kan zijn. Hij heeft het moeilijk gehad op de bank. Zijn reactie op trainingen was in het begin moeizaam, maar die werd uiteindelijk top. Dan weet ik ook dat ik hem weer kan gebruiken.”

‘Veerman moet altijd spelen’

Afgaande op deze woorden zal Veerman aanstaande zondag tegen Feyenoord weer in de basis beginnen. Mogelijk op de plek van Eríck Gutiérrez, naast Ibrahim Sangaré, maar hij zou ook nog op ‘tien’ kunnen starten, wat ten koste zou gaan van Guus Til. Clubicoon René van de Kerkhof is alvast evident, in gesprek met Omroep Brabant: “Samen met Xavi Simons was Veerman de uitblinker, die twee trokken de kar. Veerman hoort gewoon in de basis. Samen met Guti en Ibrahim Sangaré.”

Veerman zelf werd afgelopen week nog gelinkt aan Besiktas JK, maar de Turken kwamen niet verder dan een lachwekkend bod, meldde clubwatcher Rik Elfrink al. De oud-speler van sc Heerenveen gaat dus ‘gewoon’ het seizoen afmaken in Noord-Brabant.

Veerman moet altijd spelen

  • Eens
  • Oneens
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie