Van der Ree en Fledderus voorspellen: gaat Pepi slagen bij PSV?

Foto: Van der Ree en Fledderus voorspellen: gaat Pepi slagen bij PSV?

Dennis van der Ree werkte de afgelopen maanden met Ricardo Pepi bij FC Groningen. De Amerikaanse spits verkast zo goed als zeker naar PSV deze zomer en Van der Ree is erg benieuwd of hij in Eindhoven gaat slagen.

Nog genoeg verbeterpunten voor Amerikaanse topschutter

‘”Ik ben heel benieuwd naar zijn verrichtingen bij PSV”, begint Van der Ree in gesprek met het Voetbal International. “In en rond het strafschopgebied is Ricardo dodelijk, maar hij kiest ook zijn eigen pad. We hebben hem geprobeerd te leren dat hij als spits soms naar de eerste paal moet trekken, zodat hij in zijn rug ruimte maakt voor een ander, maar hij gaat dan toch zijn eigen weg. Moet je dat instinct proberen te veranderen of juist niet? Daar moeten ze bij PSV een antwoord op vinden.”

“Daarnaast moet Ricardo zijn techniek en het meevoetballen in de kleine ruimte bij PSV verbeteren. Dat ging bij ons al wat beter, maar dat niveau moet zeker omhoog. Hij heeft er in elk geval de juiste instelling en het vermogen voor. Bij FC Groningen deed hij na iedere training nog extra dingen en ging hij altijd als laatste van het trainingsveld”, vervolgt Van der Ree.

Fledderus lyrisch

Mark-Jan Fledderus was degene die Pepi als directeur naar Groningen haalde, op huurbasis van FC Augsburg. “Op de slotdag van de transferwindow raakten we Jørgen Strand Larsen kwijt. We konden direct schakelen omdat we via een zaakwaarnemer al eerder contact hadden gehad met Ricardo Pepi. Maar hij mocht eigenlijk niet weg en Augsburg deed heel moeilijk over zaken als huursom en salaris. Maar Pepi wilde per se vertrekken. Hij is in de auto gestapt en naar Groningen gereden. De deal was nog helemaal niet rond, maar tegen zijn club zei hij: ‘Ik ga daarnaartoe, punt.’ Ricardo weet heel goed wat hij wil en daar doet hij dan ook alles voor.”

Fledderus was al gauw overtuigd. “Hij mag dan nog erg jong zijn, maar hij is heel erg volwassen voor zijn leeftijd. Echt een persoonlijkheid. Ik ken veel jonge voetballers, maar niet eerder kwam ik zo’n zelfverzekerde en zelfbewuste tiener tegen. Hij is ontzettend overtuigd van zichzelf, maar tegelijk ook heel beleefd, sociaal en volwassen. Hij doet geen gekke dingen die zijn leeftijdsgenoten nog weleens kunnen doen. Ik heb heel prettig met hem gewerkt.”

“Hij is een vechter en een keiharde werker. En zijn afwerking is echt bizar goed, dat zeiden de trainers na twee dagen al. Pepi is een killer voor het doel. In 29 wedstrijden scoorde hij twaalf keer en dat uit heel weinig kansen. Pepi is duidelijk een overperformer qua expected goals”, aldus Fledderus tot slot.

Gaat Pepi slagen bij PSV?

  • Ja
  • Nee
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie