Stuntploeg Girona geen partij voor oppermachtig Real Madrid

Foto: Stuntploeg Girona geen partij voor oppermachtig Real Madrid

In het algemeen presteert Girona ontzettend goed in LaLiga en vóór vandaag stond de stuntploeg van onder meer Daley Blind zelfs eerste. Real Madrid maakte daar echter vakkundig een einde aan door met 0-3 te winnen in Estadi Montilivi.

Real Madrid geeft stuntploeg Girona het nakijken

De Koninklijke heeft een druk programma en speelde midweeks al tegen Las Palmas (2-0 winst), waarnaast ook de Champions League er weer aan zit te komen. Oefenmeester Carlo Ancelotti heeft echter een uitgebalanceerde selectie tot zijn beschikking en kan dus rouleren. Jude Bellingham zat op woensdagavond bijvoorbeeld op de bank, maar kwam op zaterdag wél weer in actie.

Girona begon overigens behoorlijk sterk aan zijn thuiswedstrijd en nam het doel van Kepa Arrizabalaga onder vuur via Yangel Herrera en Viktor Tsygankov. De Russische vleugelspits, die nog niet zo heel lang geleden op het verlanglijstje van PSV stond, raakte daarna ook nog eens het aluminium. De thuisploeg was dus niet effectief, maar de Madrilenen juist weer wel…

Na iets meer dan een kwartiertje spelen maakte Joselu er namelijk 0-1 van na een mooie voorzet van Bellingham. En vier minuutjes later was het wéér raak: dit keer scoorde Aurélien Tchouaméni met het hoofd, waardoor de marge dus verdubbeld werd. De bovengenoemde Blind had het nakijken en kon alleen maar toekijken hoe de Franse controleur zijn atletische vermogens in de strijd gooide.

Goudhaantje Bellingham

Een kwartier voor tijd werd de LaLiga-topper vervolgens beslist en natúúrlijk was het wederom Bellingham die dat deed namens Real. Bij Borussia Dortmund was de jonge Engelsman bepaald geen topschutter, maar in de Spaanse hoofdstad heeft hij (in zéér korte tijd) een neusje voor de goal gekregen. Hoe dan ook: hij maakte er 0-3 van en dat was het dan. In de slotfase kreeg Nacho Fernández nog een rode kaart, maar toen was de hoop van Girona al lang en breed vervlogen.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Joselu, 0-2 (21′) A. Tchouaméni, 0-3 (71′) J. Bellingham

Ben jij onder de indruk van Bellingham?

  • Ik wel
  • Ik niet
63+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie