Slot schenkt klare wijn over ‘komst Ivanusec’

Foto: Slot schenkt klare wijn over ‘komst Ivanusec’

Feyenoord gaat zich vermoedelijk vrijdag nog versterken met Luka Ivanusec, die inmiddels in Rotterdam is voor een medische keuring. Hij komt voor ruim tien miljoen euro inclusief bonussen overkomt van Dinamo Zagreb.

Linksbuiten is nagenoeg zeker binnen voor Feyenoord

Donderdag nam Ivanusec afscheid, in tranen bij een publiekswissel. Arne Slot meldt op de persconferentie vrijdagmiddag: “Ik heb er niet naar gekeken, dan moet je een illegaal kastje hebben en die heb ik uiteraard niet, tenminste niet als ik in Zwolle ben. In Rotterdam wel. Ik heb wel de beelden gezien van hoe er afscheid genomen is van hem, en dat zegt denk ik veel over hoe hij daar de afgelopen jaren heeft gepresteerd.”

Slot sprak nog niet uitgebreid met de Kroaat. “Af en toe heb je eens een berichtje met hem, maar over het algemeen verloopt dit via Dennis te Kloese, de zaakwaarnemer en de club. Ik word op de hoogte gehouden van de vorderingen die we wel of niet maken. Wat voor type speler is het? Het is een speler die vanaf de linkerkant het beste tot zijn recht komt. Hij kan ook prima vanaf positie tien spelen. Bij zijn vorige club kwam hij als linksbuiten het beste tot zijn recht.”

Hoe gaat Ivanusec ingezet worden bij Feyenoord? “In het huidige elftal zullen we dat opnieuw gaan bepalen. Hij kan op twee posities uit de voeten. Hij is ook vrij aardig als hij de bal tussen de linies ontvangt, om dan niet verrast te zijn wanneer hij opendraait en er iemand tegen hem aan knalt, maar dat hij dat al gezien heeft. Hij kan snelle combinaties opzetten en weet wanneer hij moet doordraaien. Dat is handig als je naar een elftal gaat dat zoveel balbezit heeft rondom de zestien van de tegenstander en waarin je in kleine ruimtes moet gaan spelen. We denken dat we met hem een speler hebben aangetrokken die goed is in de kleine ruimte en daar de juiste keuzes kan maken.”

Ondrej Lingr

Met Ivanusec en ook Ondrej Lingr erbij is de selectie nagenoeg compleet, meldt Slot tot slot: “Ik was ook al behoorlijk tevreden zonder deze twee jongens. Zeker als ik kijk naar de inzet die de jongens tonen op het trainingsveld en ook in de wedstrijden. Ook doen ze het grootste gedeelte van het voetbal heel goed. Het belangrijkste onderdeel van het voetbal, namelijk in de zestien van de tegenstander, laat echter nogal wat te wensen over. Met deze twee spelers ben je nog meer tevreden, zo kan je het misschien het beste uitleggen.”

Topaankoop?

  • Ja
  • Dat is wat overdreven
276+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie