Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Slot: “Hij doet alles op honderd procent”

Foto: Slot: “Hij doet alles op honderd procent”

Uiteindelijk won Feyenoord met 4-0 van FC Emmen, maar die ‘monsterscore’ kwam pas laat tot stand. Vooral voor de rust in De Kuip speelden de Rotterdammers bijzonder stroperig, maar na de 1-0 van Quinten Timber kwamen ze los.

Over het eerste bedrijf zegt oefenmeester Arne Slot tegen ESPN: “Nee, het was niet heel bijzonder, maar we speelden wel 45 minuten op de helft van Emmen. We zetten de tegenstander onder druk en pakten veel ballen af, zonder dat er echt veel kansen te noteren vielen. Maar wij moeten veel investeren, ook in deze wedstrijd. In meerdere wedstrijden hebben we in de eindfase het verschil gemaakt, ook vandaag. En als je veel de bal hebt, ver van de eigen goal af, dan geeft dat zeker vertrouwen.”

Centrumverdediger Dávid Hancko debuteerde… als linksback: “En daar maakte hij een uitstekende indruk. Het venijn in de duels, de agressiviteit. Hij doet alles op honderd procent. Dat is heel prettig voor het elftal. We zijn deze zomer dat soort types verloren, bijvoorbeeld in de vorm van Guus Til. Het publiek omarmt hem omdat hij zo agressief speelt.”

Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat de Slowaak binnenkort naar het centrum verhuist: “Het is de bedoeling om een elftal op te stellen dat wedstrijden wint. Het hele elftal moet het voor elkaar krijgen om de nul te houden. David speelde uitstekend als linksback. Ja, hij kan ook links centraal uit de voeten en daar zal hij ook gaan spelen. Maar hij liet vandaag zien dat hij ook prima als linksback kan spelen.”

Santi Giménez

Santiago Giménez viel in en maakte zijn eerste Feyenoord-treffer, maar… “Als spits blijf je het liefst in de zestien, maar bij Feyenoord moet de ploeg dan ook veel druk zetten om in de zestien te kunnen blijven. In de fase dat Santiago erin kwam, vond ik dat wij niet goed druk zetten en Emmen een steeds groter spelaandeel kreeg. Santiago zal fysiek nog sterk moeten worden om ons spel negentig minuten aan te kunnen.”

TIP: Verdien 4.50 keer je inleg als Feyenoord bij Lazio wint!

Verwacht jij veel van Hancko?

  • Ik wel
  • Ik niet
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie