EK 2024: Het wedstrijdschema van dinsdag (18 juni 2024)

Foto: EK 2024: Het wedstrijdschema van dinsdag (18 juni 2024)

Vrijwel alle landen zijn intussen aan het Europees kampioenschap in Duitsland begonnen. Uitsluitend poule F moet nog van start gaan. Het zorgt ervoor dat er dinsdag slechts twee wedstrijden op het programma staan: om 18:00 en 21:00 uur. De liefhebbers van Cristiano Ronaldo komen daarbij aan hun trekken.

Turkije-Georgië (Poule F)

Voor Turkije was het plaatsen voor het eindtoernooi geen probleem. Het zat in een poule met onder meer Kroatië en Wales, maar dat hield de Turken niet van een eerste plaats af. Georgië moest er harder voor werken. In de play-offs won het na strafschoppen van Griekenland, de kampioen van 2004, en het wist daardoor pas in maart zeker dat het naar Duitsland mocht afreizen. Turkije is dan ook de favoriet, maar Georgië is zeker niet te onderschatten.

Portugal-Tsjechië (Poule F)

Portugal is een van de outsiders van het toernooi. Het land behoort zeker niet tot de topfavorieten, maar komt desondanks meestal ver in het toernooi. In de kwalificatie speelde het tien wedstrijden en won het alle duels. Met een doelsaldo van 36 voor en 2 tegen maakte het bovendien indruk. De Tsjechen eindigden tweede achter Albanië. Ze hielden Polen achter zich, dat zich via de play-offs alsnog plaatste. Bij Portugal zien we Ronaldo in actie, die tijdens het laatste oefenduel met Ierland maar weer eens tweemaal scoorde.

Voor het gehele speelschema van het EK 2024, check deze pagina!

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie