PSV-transfer dankzij Van Nistelrooy: “Ben hier om te luisteren”

Foto: PSV-transfer dankzij Van Nistelrooy: “Ben hier om te luisteren”

PSV rondde vanmiddag definitief de komst van Fabio Silva af. De Portugese spits wordt minstens tot het einde van het seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers, dat hem de eerste seizoenshelft al stalde bij RSC Anderlecht.

“Voor mij is dit de juiste stap in mijn carrière”, begint Silva zijn eerste interview op het Youtube-kanaal van zijn nieuwe werkgever. “PSV is een van de beste ploegen in Nederland. Veel jonge spelers halen hier een hoog niveau. Samen gaan we proberen onze doelen te bereiken. Ik heb het afgelopen halfjaar bij Anderlecht al veel gespeeld. Ik ben fit en klaar. Het liefst begin ik zo snel mogelijk. Hard werken, spelen met de bal en ervan genieten.”

In Eindhoven gaat Silva de concurrentiestrijd aan met Luuk de Jong. “Ik kan veel energie brengen. Ik wil de bal hebben, ren graag en breng power. Het team help ik met goals en assists. Maar ik ben meer dan een pure doelpuntenmaker.”

Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy was van doorslaggevend belang voor Silva, die meer ijzers in het vuur had. “De trainer was een van de beste spitsen ter wereld”, zegt hij. “Ik ben jong en krijg nu een kans om met hem te werken. Ik ben ook een spits, dus ik ben blij dat ik veel van hem kan leren. Geweldige dingen zelfs. Ik ben hier om te luisteren.” In het verleden speelde de vader van Silva regelmatig tegen Van Nistelrooy. “Ik ben een jonge spits en krijg als twintigjarige de kans met hem te werken. Dat is fantastisch, uniek en iets speciaals.”

Sevilla
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 februari 2023 13:32.

Silva gaat slagen

  • Eens
  • Ik moet het nog zien..
162+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie