‘Pokerend PSV heeft de titel verkocht’

Foto: ‘Pokerend PSV heeft de titel verkocht’

Was het al crisis bij Ajax, daar is het nu ook crisis bij PSV. De Eindhovenaren blameerden zich dinsdagavond opnieuw bij een laagvlieger uit de Eredivisie. FC Emmen versloeg PSV met 1-0, waardoor ook het woord sportieve crisis in Eindhoven is geland. PSV-trainer Ruud van Nistelrooy stak na afloop van het duel de hand in eigen boezem, maar volgens het Eindhovens Dagblad mag ook de clubleiding de povere resultaten zich aanrekenen.

Het Brabants medium vindt dat de oefenmeester zelf niet volledig verantwoordelijk is voor de crisis bij PSV, maar vindt dat Van Nistelrooy de zaakjes op het veld niet altijd goed voor elkaar heeft. “PSV is te vaak los zand en komt er aan de bal niet uit tegen de meest povere ploegen in de Eredivisie. Van Nistelrooy wisselt soms onbegrijpelijk en krijgt de wisselvalligheid maar niet uit zijn ploeg. Op het veld is het onder zijn leiding te vaak een ratjetoe.”

Clubleiding PSV faalt

Maar volgens het Eindhovens Dagblad ligt het grootste deel van de schuld bij de clubleiding van PSV. “Vooral in deze winterstop is de oefenmeester in de steek gelaten, die zich soms verschuilt achter de grote financiële risico’s die in het verleden genomen zouden zijn.” PSV verkocht dan wel Cody Gakpo en Noni Madueke, maar het mag volgens de krant Marcel Brands aangerekend worden dat er nog geen capabele vervangers gekocht zijn.

Het kampioenschap is daardoor heel ver weg schrijft het ED. “PSV heeft vier wedstrijden na de winterstop geen scheur in de broek, maar staat inmiddels in het ondergoed. Het heeft er nu al sterk de schijn van dat PSV deze winterstop met de verkoop van twee topaanvallers de titel heeft verkocht. De nog onervaren trainer Van Nistelrooy moet de situatie zien te keren en PSV van warme tactische kledij voorzien, maar het is de vraag of hij daarvoor al alle bagage heeft.”

Volgens het Brabants medium pokert PSV dan ook met de toekomst. “Een gebrek aan daadkracht bij de directie is net zo goed de oorzaak van de huidige situatie van PSV. Een voorbeeld daarvan is ook het lange wachten met de aanstelling van een nieuwe technisch directeur. Durven ondernemen hoort bij het topvoetbal, waarbij de continuïteit nooit op het spel mag staan. Door niet echt of te laat te investeren pokert PSV met de toekomst, die momenteel per week onzekerder wordt.”

Philips Stadion

Eredivisie

28 januari 2023

16:30

PSV Eindhoven
Go Ahead Eagles
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 januari 2023 16:30.

Eindigt PSV nog bij de eerste twee?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
447+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie