‘Overmoedige Van ‘t Schip in de fout met Ajax-trio’

Foto: ‘Overmoedige Van ‘t Schip in de fout met Ajax-trio’

Valentijn Driessen vindt dat John van ‘t Schip zichzelf heeft overschat met zijn basisopstelling tegen Brighton Hove & Albion. De oefenmeester koos voor een piepjong Ajax-middenveld en voerde ook een wijziging door in de verdediging. Volgens Driessen pakte de ‘overmoedigheid’ van Van ‘t Schip totaal verkeerd uit tegen de Engelse subtopper, die met 0-2 zegevierden.

Stoelendans bij Ajax

Van ‘t Schip koos tegen Brighton voor een centrum met Devyne Rensch en Josip Sutalo, waardoor Jorrel Hato naar de linksbackpositie werd doorgeschoven. “Het plan van deze stoelendans was dat Rensch doorschoof naar het middenveld”, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf. “In theorie misschien een goed bedacht wedstrijdplan, maar een overmoedige keus als je de situatie kent waarin Ajax verkeert en het fragiele vertrouwen bij de Ajacieden”, aldus de Ajax-watcher.

De geblesseerde Branco van den Boomen werd vervangen door Silvano Vos, die samen met de achttienjarige Kristian Hlynsson en 21-jarige Kenneth Taylor het Ajax-middenveld vormde. Het trio werd volgens Driessen te licht bevonden. “Weliswaar stuk voor stuk in bezit van het Ajax-DNA, maar op internationaal niveau nog jochies. Zelfs niet goed genoeg om potten te breken in de subtop van de Eredivisie.”

Van ‘t Schip kiest voor eigen jeugd

Wat wel opviel volgens Driessen was het grote gehalte basisspelers uit de Ajax-opleiding. Slechts drie aankopen van de vertrokken Sven Mislintat mochten opdraven tegenover zeven eigen opgeleide spelers. Volgens Driessen hebben de aankopen van de Duitser maar weinig toegevoegd aan het huidige Ajax. “In de slotfase kwam Ajax met al z’n buitenlandse ’versterkingen’ en een hoop opportunisme af en toe gevaarlijk door. Alleen stond toen wel de derde keus van de Engelsen op het veld.”

Heeft Van ‘t Schip de verkeerde keuzes gemaakt?

  • Ja, had meer ervaring moeten toevoegen
  • Nee, ligt niet aan zijn keuzes
681+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie