Lof voor PSV-uitblinker: ‘Hij is nu al de leider’

Foto: Lof voor PSV-uitblinker: ‘Hij is nu al de leider’

Niet voor het eerst was Xavi Simons dit seizoen de uitblinker bij PSV in de wedstrijd tegen Feyenoord. De middenvelder maakte in De Kuip tegen Feyenoord opnieuw grote indruk en kon na afloop rekenen op complimenten rekenen van zijn trainer Ruud van Nistelrooy. Ook de voetbalanalisten van ESPN staken de loftrompet over Simons op.

Simons stond met een assist aan de basis van de openingstreffer van El Ghazi en was ook in het grootste deel van de wedstrijd een plaaggeest voor Feyenoord. Dat constateerde ook Marciano Vink in het ESPN-programma Dit was het Weekend. “Tot de zeventigste minuut was hij voor mij de man van de wedstrijd.”

De voetbalanalist zag dat daarna twee andere spelers de hoofdrol op zich namen. “Daarna kwamen Walter Benítez met al zijn reddingen en uiteindelijk Alireza Jahanbakhsh met zijn twee doelpunten. Dat waren de hoofdrolspelers in deze wedstrijd.”

Uitblinkende Simons

\Vink stelde dat Simons er met kop en schouders bovenuit stak. “Wat hij ontzettend goed doet is dat hij dribbelt tussen de linies. Hij laat tegenstanders keuzes maken, waardoor medespelers ook vrij komen. Het uitstellen kan hij zó goed.” Daarmee wees Vink naar de knappe openingstreffer van PSV. “Negen van de tien spelers zouden de bal meegeven op de wat langzamere Luuk de Jong, maar hij wacht en dan komt El Ghazi op het juiste moment en geeft Simons de bal met de juiste snelheid mee.”

Volgens Kenneth Perez heeft Simons veel gehad aan zijn periodes in het buitenland bij FC Barcelona en Paris Saint-Germain. “Hij is zó ontzettend vroeg in aanmerking gekomen met fysiek sterke tegenstanders en hij is in het krachthonk sterker geworden.” Volgens Mario Been is de middenvelder al bepalend voor PSV. “Het is ook heel knap dat hij op die leeftijd al de leider is van PSV. Want dat is hij. Simons is negentien jaar en alles komt bij hem vandaan. Er is niet iemand anders die de lijnen uitzet, het komt echt van hem vandaan.”

Is Simons de beste speler van PSV?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat vind ik niet
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie