Kopzorgen bij AZ: vijf (!) centrumverdedigers ‘out’

Foto: Kopzorgen bij AZ: vijf (!) centrumverdedigers ‘out’

AZ mag dromen van het landskampioenschap, met name dankzij de imposante voorhoede. Achterin heersen kopzorgen. Er zijn inmiddels vijf (!) potentiële centrumverdedigers geblesseerd.

Bruno Martins Indi ligt er al enkele maanden uit. Diens compagnon Sam Beukema sinds twee weken ook. In eerste instantie werd hij vervangen door huurling Zinho Vanheusden, maar die ligt er door overbelasting ook uit. Deze week raakte ook Maxim Dekker geblesseerd, waardoor het plan ontstond om Riechedly Bazoer achterin op te stellen. Maar ook hij ligt er nu uit (knieblessure).

Daardoor is Pantelis Hatzidiakos de enige overgebleven centrale verdediger in de selectie van Pascal Jansen. Dit weekend gaat hij vermoedelijk Jordy Clasie naar achteren halen, tegen FC Volendam.

Kopzorgen in Alkmaar

“We zijn het seizoen ingegaan met een ruime bezetting van de centrumverdediging en vorige week hebben we meegewogen wanneer sommige van de geblesseerde jongens weer terugkomen. En wat het aanbod vanuit onze eigen jeugdopleiding is. Toen kwamen we tot de conclusie dat we het met de huidige jongens gaan opvangen”, reageert Jansen, die de plotse blessuregolf niet kan verklaren. “Uiteraard hebben we gekeken of we verantwoord getraind hebben en of we onszelf iets kunnen verwijten, maar er zijn geen verbanden te herkennen.”

Jong AZ-verdediger Wouter Goes komt in ieder geval bij de selectie. “En ook Mees de Wit heeft enige ervaring als centrumverdediger, al was dat in een driemansverdediging”, aldus Jansen tot slot.

AZ gaat desondanks winnen in Volendam

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie