Kluivert dendert in sneltreinvaart naar goal tijdens makkelijke bekerzege

Foto: Kluivert dendert in sneltreinvaart naar goal tijdens makkelijke bekerzege

Justin Kluivert een belangrijk aandeel gehad in een eenvoudige bekerzege van Valencia bij Sporting Gijón. De Nederlandse aanvaller maakte op fraaie wijze de tweede treffer tijdens de 0-4 overwinning.

In de competitie draait het uiterst moeizaam bij Los Che, dat slechts vier punten boven de negentiende plaats staat. Vooralsnog doet de ploeg van Gennaro Gattuso het beter in de Copa del Rey. Tijdens de vorige ronde versloeg het laagvlieger La Nucia eenvoudig met 0-3. Kluivert was toen belangrijk met een doelpunten en een assist. Ook in Gijón bewees hij zijn waarde voor de ploeg.

De ervaren rot Edinson Cavani liet na tien minuten zien het maken van goals nog altijd niet te zijn verleerd. Ruim tien minuten later was het de beurt aan Kluivert. André Almeida stuurde de Amsterdammer in de diepte, die nog een heel speelhelft had te overbruggen. De verdediging van Gijón was nergens te bekeken. De voormalig Ajacied ging ervandoor in sneltreinvaart, om vervolgens met een subtiel stiftje de doelman te kloppen.

Valencia loopt uit

Het betekende de vierde goal voor Kluivert in zestien duels voor Valencia. Via Cavani en Samuel Lino liep de ploeg uit de sinaasappelstad uit naar een eenvoudige 0-4 zege. Zo gaat Valencia de koker in voor de loting van de kwartfinales van de Copa del Rey, Real Sociedad en Sevilla gingen hen al voor.

Stoot Kluivert nog door naar de Europese top?

  • Dat zit er zeker in
  • Nee, maximaal subtop
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie