Joël Veltman: ‘We waren honderd procent beter dan Liverpool’

Foto: Joël Veltman: ‘We waren honderd procent beter dan Liverpool’

Brighton & Hove Albion zorgde vandaag toch wel voor een stunt door thuis met 3-0 van Liverpool te winnen. The Seagulls waren van begin tot eind beter dan hun tegenstander en in de tweede helft pikte verdediger Joël Veltman ook nog een graantje van het succesverhaal mee.

De voormalige Ajax-verdediger vertelt aan Viaplay: “Ik denk dat niemand verwacht had dat we hier 3-0 zouden winnen. Als je alleen naar deze 95 minuten keek, was het al verdiend. Maar we gingen ook echt voor de winst. Elke minuut waren we de betere.” Hij mocht een half uurtje meedoen: “Je moet er dan wel staan, want je speelt tegen Liverpool. Ze hebben zoveel kwaliteit. Uiteraard, ze kennen problemen en zijn niet de oude, maar ik genoot het eerste uur op de bank en daarna was het genieten toen ik mee kon doen. We waren honderd procent beter.”

“Van wie ik het meest heb genoten?”, vervolgt Veltman. “Onze twee zessen, Alexis Mac Allister en Moisés Caicedo. Hoeveel druk Liverpool ook zette, het was fantastisch om te zien hoe ze daar steeds onder uit konden voetballen. En de agressiviteit waarmee ze druk op de bal zetten, daar geniet ik dan als verdediger extra van.”

Gesprek met trainer

De oud-Ajacied staat in de regel in de basis bij Brighton, maar tegen Liverpool begon hij dus in de dug-out. Toen hij dat doorkreeg trok hij trainer Roberto De Zerbi even aan zijn mouw… “Ik kreeg op de training wel door dat ik niet ging starten. Toen ben ik op hem afgestapt en heb ik hem gevraagd waarom dat was. Zijn reactie was eigenlijk wel mooi. Hij had helemaal geen reden. Ik deed het gewoon goed, maar hij koos simpelweg voor een ander type. Een winnende trainer heeft ook altijd gelijk, hè. Ik wacht weer op de volgende wedstrijd. Het is simpelweg fantastisch om in dit team te mogen spelen. En als je dan invalt en weer een paar ballen wint, dat is heerlijk.”

The Seagulls staan nu zevende in de Engelse competitie, met maar vijf puntjes achterstand op plek vier, die recht biedt op Champions League-voetbal: “De top tien was ons doel. Nu staan we hoger, maar als je realistisch bent staan boven ons alleen maar topclubs. Al is de Premier League heel gek. Zolang we winnen, weet je het nooit. Maar we houden beide benen op de grond.”

Leicester
Brighton
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 januari 2023 19:24.

Doet hij het goed bij Brighton?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie