‘Bart Verbruggen maakt droomtransfer’

Foto: ‘Bart Verbruggen maakt droomtransfer’

Bart Verbruggen timmert hard aan de weg bij Brighton & Hove Albion én het Nederlands elftal, en is volgens BILD nu op de radar verschenen van Bayern München. Dat bereidt zich namelijk voor op een leven zonder Manuel Neuer, die toch al weer 38 jaar oud is.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Bayern München heeft oogje op Bart Verbruggen’

Volgens het bovengenoemde dagblad waren er onlangs scouts van Der Rekordmeister aanwezig bij de oefeninterland tussen Duitsland en Oranje (2-1), waarin Verbruggen een opperbeste indruk maakte. Een simpel optelsommetje is snel gemaakt, omdat de andere opties van de nummer twee van de Bundesliga om Neuer te vervangen peperduur zijn.

Dan hebben we het over Diogo Costa van FC Porto en Mike Maignan van AC Milan, die marktwaardes vertegenwoordigen van respectievelijk 45 en veertig miljoen euro. Verbruggen zit daar met vijftien miljoen euro flink onder en bovendien is hij zijn plekje onder de lat bij The Seagulls niet zeker. Dat ligt echter wat gecompliceerd, want oefenmeester Roberto De Zerbi hanteert een roulatiesysteem waarbij de Nederlander elke tweede wedstrijd tussen de palen staat.

Eerste keeper op EK?

Bij het Nederlands elftal is het óók al stuivertje wisselen. Soms kiest Ronald Koeman voor Mark Flekken en dan weer voor Verbruggen. De laatstgenoemde goalie lijkt echter een streepje voor te hebben en zou zomaar eens gebombardeerd kunnen worden tot eerste doelman op het aankomende Europees kampioenschap. Zelf zei hij daar onlangs over: “Het enige wat ik kan doen, is me zo goed mogelijk voorbereiden om met een goede vorm naar het EK te gaan. Ik kan niet ontkennen dat het weleens door mijn hoofd gaat. Het zit zeker in mijn hoofd, maar ik probeer me nu eerst te focussen op de volgende wedstrijd en de volgende training.”

Zie jij dit zitten?

  • Ik wel
  • Ik niet
740+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie