Driessen onthult ‘ware reden waarom Kroes Van Praag heeft vergeven’

Foto: Driessen onthult ‘ware reden waarom Kroes Van Praag heeft vergeven’

Valentijn Driessen vermoedt dat Alex Kroes zijn collega Michael van Praag bij Ajax ‘niets kwalijk neemt’, ook al wilde Van Praag (voorzitter rvc) Kroes (directeur) er nog uit wippen wegens vermeend gesjoemel met aandelen. En wel omdat Kroes simpelweg heel graag bij Ajax wil werken, en dus wel zal móéten.

Driessen: ‘Dat doet Kroes natuurlijk omdat hij zo graag bij Ajax wil werken’

“Nee, Michael had op dat moment zijn informatie en heeft daarnaar gehandeld”, zei Kroes tegenover AT5. Driessen reageert in de podcast Kick Off van De Telegraaf: “Dat doet hij natuurlijk omdat hij zo graag bij Ajax wil werken. Dan moeten ze wel samen door één deur.”

“Als Kroes zou zeggen dat hij Van Praag wél verschillende dingen kwalijk neemt, dan heb je gelijk de poppen aan het dansen. Is er dan nog een vruchtbare grond om samen te werken? Die is er dan niet”, vervolgt Driessen. “Kroes heeft gewoon eieren voor zijn geld gekozen, omdat hij zo graag bij Ajax wil werken. Of dat te maken heeft met zijn Ajax-verleden, een bepaalde status of dat hij geld kan verdienen, dat weet ik niet. Maar normaal gesproken zou je zeggen: ‘Met zo’n man als Van Praag wil ik niet meer werken’.”

Mike Verweij benadrukt dat ‘Kroes daar niet over gaat’. “Het is de bestuursraad die eventueel de voltallige rvc weg kan sturen.” Driessen: “Maar Kroes gaat wel over zijn eigen functie, of hij wel of niet wil blijven bij Ajax.” Verweij vindt dat Van Praag ‘een ontsnappingsluikje heeft gebruikt’ door Kroes terug te verwelkomen bij de club. “Van Praag zei bij de schorsing van Kroes dat hij niet terug kon keren als algemeen directeur. Nu roept Van Praag dat het wel mogelijk was in een andere rol, als titulair technisch directeur.”

Ajax is beter af ZONDER Van Praag

  • Eens
  • Oneens
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie