Voorbeschouwing: Bayern München krijgt bezoek van Real Madrid

Foto: Voorbeschouwing: Bayern München krijgt bezoek van Real Madrid

Op dinsdagavond zal de eerste halve finale van de Champions League plaatsvinden. Bayern München speelt thuis tegen recordhouder Real Madrid. Het eerste deel van dit tweeluik vindt plaats in München. Voor Bayern is het miljoenenbal de enige kans om het seizoen nog wat glans te geven. Real Madrid kan ondertussen nog altijd een treble winnen. Een ontmoeting tussen deze twee topclubs staat altijd garant voor spectaculair voetbal. Hieronder vind je informatie over de wedstrijd en passende wedtips.

Allianz Arena

Champions League Final Stage

30 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 30 april 2024 20:56.

Bayern München: teaminfo en vorm

Bayern München heeft voor het eerst in meer dan tien jaar de Bundesliga niet weten te winnen. Bovendien werd de ploeg van Thomas Tuchel vroegtijdig uitgeschakeld in de DFB-Pokal. Ook de Supercup ging aan de neus van Bayern voorbij, waardoor de club dit seizoen nog altijd geen prijs heeft gewonnen. De laatste keer dat Bayern een seizoen afsloot zonder iets te winnen was in 2012. De Champions League is de enige overgebleven optie voor FC Hollywood.

Het vertrek van Tuchel bij de club aan het einde van het seizoen is al een tijd bekend. De samenwerking tussen de spelersgroep en de trainer is niet geworden wat er aanvankelijk gehoopt werd. Opvallend genoeg zijn de prestaties van het team sinds de aankondiging van het vertrek van Tuchel juist uitstekend. In de laatste tien wedstrijden behaalde Bayern zeven overwinningen, leed het twee nederlagen en speelde het eenmaal gelijk.

In de kwartfinale van de Champions League stond Bayern München tegenover Arsenal. De eerste ontmoeting in Londen eindigde in 2-2. Een week later klaarde Bayern de klus door Arsenal met 1-0 te verslaan. Joshua Kimmich was de doelpuntenmaker in dit duel, waarmee hij Bayern naar de halve finale leidde.

Sinds de overwinning op Arsenal heeft Bayern München twee Bundesliga-duels gespeeld. Eerst werd Union Berlin met 1-5 verslagen, gevolgd door een 2-1 overwinning op Eintracht Frankfurt in de afgelopen speelronde. Harry Kane, de topscorer van de club met 42 doelpunten, speelde een belangrijke rol door tweemaal te scoren.

Harry Kane scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Real Madrid beleeft een uitstekend seizoen. De Spaanse titel is bijna binnen, de Supercup werd al gewonnen en in de Champions League maakt de club nog volop kans op de titel. In LaLiga resteren nog vijf speelrondes. De Koninklijke heeft een comfortabele voorsprong van dertien punten op FC Barcelona. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Real Madrid voor de 36e keer kampioen van Spanje wordt.

Met het naderen van de titel lijkt een treble binnen handbereik voor het team van Carlo Ancelotti. Het winnen van de Champions League is daarvoor echter een vereiste, maar Real Madrid beschikt over veel ervaring in dat toernooi. Het miljoenenbal, voorheen bekend als de Europacup I, werd al veertien keer gewonnen door de club. De meest recente overwinning was in 2022, toen Real Madrid met 1-0 van Liverpool won in de finale.

In de kwartfinale van het toernooi stond Real Madrid tegenover Manchester City. De Spaanse ploeg had het zwaar tegen de titelverdediger van het Europese toernooi. De eerste ontmoeting in Madrid eindigde na een waanzinnige wedstrijd in 3-3. Een week later slaagde Real Madrid erin om na strafschoppen van City te winnen.

Sindsdien heeft de club twee andere duels gespeeld. Zo werd El Clásico met 3-2 gewonnen en afgelopen vrijdag werd Real Sociedad met 0-1 verslagen. Ancelotti liet tijdens het duel met Sociedad zien dat zijn focus op de ontmoeting in München ligt. Jude Bellingham, Toni Kroos, Federico Valverde, Vinícius Júnior en Antonio Rüdiger begonnen allemaal op de bank. De Italiaanse oefenmeester wil duidelijk met een fitte selectie beginnen tegen Bayern München.

Meer dan 2,5 doelpunten

Vorige ontmoetingen

Een ontmoeting tussen beide teams in de Champions League is niet ongewoon. In 2018 troffen de twee elkaar, waarbij Real Madrid over twee wedstrijden met 4-3 aan het langste eind trok. Een jaar eerder, in 2017, werd Bayern ook uitgeschakeld door Real Madrid, net als in 2014. De laatste keer dat Bayern München een tweeluik wist te winnen van Real Madrid dateert uit 2012.

Wedtip Bayern München – Real Madrid

Historisch gezien zijn de twee clubs zeer gelijkwaardig. In tweeluiken trekt Real Madrid vaak aan het langste eind, maar zelden wint de club beide ontmoetingen. Op dit moment is het moeilijk te zeggen welk team sterker is. Het lijkt echter zeker dat beide teams kansen zullen krijgen. Daarom luidt de tip: ‘Meer dan 2,5 schoten op doel van Harry Kane’. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.35 bij Unibet.

Meer dan 2,5 schoten op doel door Harry Kane

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:17
39+
‘Eredivisie-transfer Vangelis Pavlidis’
14:51
71+
Farioli reageert op Ajax-geruchten
14:36
213+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: twee vraagtekens
14:22
21+
Luis Enrique reageert op vertrekaankondiging Mbappé
14:08
14+
Pavlidis openhartig: “Een tijdje amper van kunnen slapen”
13:54
1589+
‘Feyenoord identificeert opvolger Geertruida’
13:36
370+
‘Nieuwe transfer voor Dusan Tadic’
13:21
95+
PSV-verrassing in Nederlands elftal?
13:03
80+
Vermoedelijke opstelling PSV: kampioenenelftal
12:47
53+
Perez geeft PSV’er een 9,5 op rapport: “Een 10 geven lastig”
12:33
44+
Slot pareert: “Dat is weer zo’n makkelijke analyse”
12:17
417+
‘Hélène Hendriks grijpt in bij De Oranjezondag’
12:00
48+
Afgemaakte Ten Hag snakt naar zege op Arsenal | Match of the Weekend
11:48
120+
Pijn bij PSV-directeur Stewart: “Een enorme teleurstelling”
11:34
156+
Knetemann tikt Derksen op de vingers: “Dat verhaal is nep”
11:20
328+
‘Nieuwe bestemming Van Nistelrooij als hoofdtrainer lijkt bekend’
11:01
268+
‘Hoogte terugkoopclausule Bayern op Tillman bekend’
10:54
91+
Dit is het speelschema voor de play-offs van de Eredivisie
10:30
618+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Berghuis wéér gepasseerd’
10:15
117+
Van Nistelrooij spreekt waardering uit voor tweetal: “Echt klasse”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie