‘Maatsen neemt transferbesluit’

Foto: ‘Maatsen neemt transferbesluit’

Ian Maatsen hoopt ook komend seizoen voor Borussia Dortmund uit te kunnen komen. De 22-jarige vleugelverdediger wordt gehuurd van Chelsea, maar de entourage van de Nederlander zet in op een definitieve overgang naar BVB.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Maatsen zet in op definitieve overgang van Chelsea naar Dortmund

In 2018 verliet Maatsen de jeugdopleiding van PSV en trok de linksback naar Chelsea. Daar maakte hij in 2019 zijn officiële debuut, waarna de verdediger nog verhuurperiodes kende bij Charlton Athletic, Coventry City, Burnley en Dortmund. Bij de Duitse topclub loopt die verhuurperiode uitstekend, waar hij kan rekenen op een basisplaats. Woensdag zal Maatsen ook hoogstwaarschijnlijk in de halve finale van de Champions League tegen PSG starten.

Dortmund kan Maatsen voor een gelimiteerde som overnemen en daar wordt volgens vader Edward Maatsen ook op ingezet. “We zijn bezig om bij de club te blijven”, vertel Maatsen senior tegenover Voetbal International. “De clubs moeten het onderling uitvechten. Ian ontwikkelt zich hier goed en bij Chelsea gaat het ook niet lekker sinds ze van eigenaar veranderd zijn. Veel bij die club draait ook om geld, dat lijkt soms wel belangrijker dan het clubbelang.”

Meerdere opties voor Maatsen

Toch blijkt Dortmund niet de enige optie te zijn. “We hebben behalve Chelsea en Dortmund meer opties, maar Dortmund is een goede doorstart gebleken. En kijk welke jongens ervandaan komen. Bellingham, Haaland… ” Volgens Maatsen senior is het belangrijk om bij een niet al te grote club terecht te komen. “Als jonge jongen moet je eigenlijk ook niet bij een té grote club zitten, met zoveel druk. Bij bijvoorbeeld Manchester City gooien ze ook niet zomaar een jonge jongen op de linksbackpositie. Daar rollen koppen als het even wat minder gaat en je bent als jonge voetballer zo weer vergeten als het even niet goed gaat.”

Een goede keuze om langer bij Dortmund te blijven?

  • Ja, prima stap voor Maatsen
  • Nee, kan beter voor zijn kans bij Chelsea gaan
  • Nee, kan beter kiezen voor een andere club
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie