Liverpool komt met de schrik vrij tegen Brighton

Liverpool heeft zich zondag opnieuw aan kop genesteld in de Engelse Premier League. De formatie van Jürgen Klopp boekte een 2-1 overwinning op Brighton & Hove Albion.

Liverpool grijpt koppositie in Premier League

Op Anfield beleefde Brighton zondag een droomstart. Al in de tweede minuut zorgde Danny Welbeck voor een 0-1 voorsprong voor de manschappen van Roberto De Zerbi, die in verband is gebracht met een aantal Europese topclubs. Zo zouden Bayern München en tegenstander Liverpool allebei gecharmeerd zijn van de Italiaanse tacticus.

Brighton dacht binnen het openingskwartier zelfs uit te lopen naar 0-2. Simon Adingra ging in het vijandelijke strafschopgebied onderuit, maar de arbitrage besloot niet in te grijpen. In plaats daarvan wist Liverpool na een klein half uur spelen langszij te komen. Luis Díaz nam de gelijkmaker voor zijn rekening.

In de tweede helft kantelde het scoreverloop in het voordeel van Liverpool. Mohamed Salah passeerde Oranje-international Bart Verbruggen, waardoor The Reds aan het langste eind trekken. Liverpool passeert Arsenal als koploper van de Premier League. De Londenaren spelen om 17:30 uur tegen Manchester City.

Scoreverloop: 0-1 (2′) D. Welbeck, 1-1 (27′) L. Díaz, 2-1 (65′) M. Salah