Verrassing in EK-selectie Oranje? ‘Daar kan ik ook wel spelen’

Foto: Verrassing in EK-selectie Oranje? ‘Daar kan ik ook wel spelen’

Het Nederlands elftal herbergt een hele hoop goede centrumverdedigers, maar toch weigert Jan Paul van Hecke zijn strijd om een EK-ticket op te geven. En terecht ook, want de mandekker kent een uitstekend seizoen met Brighton & Hove Albion in de Premier League.

Jan Paul van Hecke gaat er alles aan doen om er bij te zijn op het EK

In maart kreeg Van Hecke door dat hij niet bij de Oranje-selectie zat voor de oefenduels met Schotland (4-0 zege) en Duitsland (2-1 nederlaag). “Ik heb Koeman niet gesproken. Het is ook lastig, omdat er hele goede centrale verdedigers zijn. Alleen je weet wel op welk niveau je speelt en dat je het goed doet. Dat is het belangrijkst”, zegt Van Hecke in gesprek met ViaPlay.

De oud-NAC’er heeft genoeg vertrouwen in zichzelf. “Ik speel in verschillende systemen. Als je kijkt naar het Nederlands elftal, dan denk ik: daar kan ik ook wel spelen, voor mijn gevoel. Ik weet natuurlijk niet hoe het is, maar ik weet wel welk niveau ik zelf heb.” De hoop verliest hij sowieso niet. “Hopelijk komt het snel. Dan kan ik het laten zien. Hopelijk ben ik daarna niet meer weg te denken.”

De centrumverdedigers van het Nederlands elftal

Enkele concurrenten van Van Hecke in Oranje zijn Matthijs de Ligt, Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk, Quinten Timber en Stefan de Vrij. Sven Botman is door een zware blessure al afgevallen.

Van Hecke hoort in Oranje

  • Eens
  • Oneens
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie