Inter wint na wereldgoal, Atlético buigt het om

Internazionale mag zich wederom koploper van Italië noemen. De Serie A-grootmacht rekende zondagavond af met Frosinone, mede dankzij een wereldgoal van Federico Dimarco.

Dimarco maakt goal van zijn leven

Frosinone wist Inter meer dan veertig minuten behoorlijk in bedwang te houden. De thuisploeg domineerde weliswaar en kreeg ook mogelijkheden om tot scoren te komen, maar er was een onvergetelijk moment nodig om de ban daadwerkelijk te breken. In de 43ste minuut verraste Dimarco iedereen, waaronder de doelman van de bezoekers, met een schot van zeker veertig meter: 1-0.

Een VAR-ingreep zorgde na rust voor de beslissing. Marcus Thuram versierde een strafschop na licht te worden gehinderd door Luca Mazzitelli, waardoor Hakan Calhanoglu de mogelijkheid kreeg om aan te leggen vanaf de stip. De Turk faalde niet: 2-0. Inter, waar Denzel Dumfries werd vervangen door landgenoot Stefan de Vrij, keert zodoende terug aan kop in de Serie A.

Scoreverloop: 1-0 (43′) F. Dimarco, 2-0 (48′) H. Calhanoglu (strafschop)

LaLiga: Atlético blijft dromen

Atlético Madrid heeft voorkomen dat het verder achterop raakt in de Spaanse titelstrijd. De werkgever van Oranje-international Memphis Depay, die nog altijd geblesseerd is, heeft een achterstand omgezet in een 3-1 overwinning op Villarreal.

Aanvaller Gerard Romero bracht Villarreal aan de leiding in de Spaanse hoofdstad. Op slag van rust viel de gelijkmaker van Axel Witsel, die doel trof op aangeven van Antoine Griezmann. Diezelfde Fransman zette Atlético tien minuten voor tijd op voorsprong alvorens Samuel Lino de eindstand op het bord zette.

Scoreverloop: 0-1 (20′) G. Moreno, 1-1 (45′) A. Witsel, 2-1 (80′) A. Griezmann, 3-1 (85′) S. Lino

Ligue 1: RC Lens verslaat Olympique Marseille

RC Lens heeft zich zondagavond herpakt na de Champions League-nederlaag bij PSV (1-0). In de Franse Ligue 1 rekende het team af met Olympique Marseille, één van de tegenstanders van Ajax in de Europa League. Verdediger Jonathan Gradit maakte in extremis het enige en dus winnende doelpunt: 1-0.

Scoreverloop: 1-0 (90′) J. Gradit