Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?

Foto: Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?

Memphis Depay speelt nu nog bij Atlético Madrid, maar daar komt in de nabije toekomst hoogstwaarschijnlijk verandering in. Volgens de Spaanse media mag de international van het Nederlands elftal namelijk vertrekken uit de Spaanse hoofdstad. Keert de 30-jarige aanvaller binnenkort al terug naar de Eredivisie?

Keert Memphis Depay terug naar PSV?

Als hij meedoet is Memphis dit seizoen best belangrijk voor Atlético, maar het probleem is vooral dat de Oranje-international héél erg vaak geblesseerd is. Daarom zou men dus afscheid willen nemen van de spits, aldus de doorgaans goed ingevoerde Madrileense krant MARCA. Naar verluidt is oefenmeester Diego Simeone namelijk van plan om de bezem door zijn selectie te halen.

Eerdere poging

Dat zóú kunnen betekenen dat Depay eerder dan verwacht terugkeert naar PSV. Onlangs vertelde ED-journalist Rik Elfrink aan Voetbalzone over Memphis en een eventuele comeback in het Philips Stadion: “Als Depay ervoor openstaat om terug te keren, zou hij zelf ook wat salaris moeten inleveren. Maar dat is wel een mogelijkheid. Marcel Brands (algemeen directeur van PSV, red.) heeft het vorig jaar ook geprobeerd, maar hij bleek toen niet haalbaar. Als Depay nog terug wil naar Nederland, hij is nu dertig, dan is dit wel het moment om er serieus over na te denken. Je kunt ook niet te lang wachten. Bij Luuk de Jong is de terugkeer fantastisch uitgepakt, maar je hebt ook het voorbeeld Ibrahim Afellay, waar de rentree net te laat kwam.”

Brands gaf anno 2023 zelf toe: “Memphis Depay hebben we gepolst, maar toen kwam Atlético Madrid. Dan wordt het moeilijk.” De vaste Oranje-klant heeft in het Estadio Cívitas Metropolitano nog een contract tot medio 2025. Atlético is hem dus niet zomaar kwijt, Memphis kan ervoor kiezen om zijn contract uit te dienen.

Acht jij dit mogelijk?

  • Ik wel
  • Ik niet
1359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie