Huiberts wil niks weten van transfer Reijnders: “Dat is onze insteek”

Foto: Huiberts wil niks weten van transfer Reijnders: “Dat is onze insteek”

AZ wacht een drukke transferzomer. Na een succesvol seizoen wordt er getrokken aan meerdere sterkhouders. Zo ook door AC Milan bij Tijjani Reijnders, maar in Alkmaar mikt men op een langere samenwerking met de middenvelder.

Reijnder zou op weg zijn naar Milaan

Reijnders en Milan zouden al akkoord zijn over een vijfjarig contract, waarbij La Gazzetta dello Sport het aanstaande salaris van de 24-jarige Zwollenaar publiceerde. Als het aan AZ-directeur Max Huiberts ligt komt het echter niet van een Italiaanse move. “Het is duidelijk dat Tijjani zichzelf in de kijker heeft gespeeld”, klinkt het tegenover Voetbal International. “Maar we hebben niet voor niets zijn contract opengebroken. De insteek is dat Reijnders ook komend seizoen bij ons speelt.”

Collega-middenvelders Jordy Clasie en Dani de Wit beschikken over een verbintenis dat nog een jaar doorloopt. Huiberts maakt zich echter geen zorgen. “Dat zijn spelers die maar op de deur hoeven te kloppen als ze langer willen blijven. Daarover hebben we al gesproken.”

Move Beukema?

De technisch directeur beseft echter dat een aantal jongere spelers een stap hogerop willen maken. Sam Beukema is dichtbij een move naar Bologna. “Het klopt dat verschillende jongens hebben aangegeven open te staan voor een stap hogerop. In sommige gevallen zal een speler niet te behouden zijn, hoe graag we dat ook zouden willen. Zo gaat dat nou eenmaal, als een grote buitenlandse club zich bij een Nederlandse club meldt. Maar het mooie is dat de betreffende spelers stuk voor stuk aangeven dat ze AZ niet zomaar zullen verlaten.”

Kan AZ Reijnders behouden?

  • Ja, denk ik wel
  • Echt niet
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie