‘Heitinga passeert Ajax-tweetal’

Foto: ‘Heitinga passeert Ajax-tweetal’

John Heitinga is door Ajax voorlopig aangesteld als vervanger van Alfred Schreuder. Wesley Sneijder is van mening dat Heitinga direct moet ingrijpen in zijn basisopstelling. Bij het praatprogramma Veronica Offside vertelde de recordinternational van Oranje wat hij anders zou doen.

“Tadic eruit, dat is één. Bassey een enkeltje terug geven, dat is twee”, stelde Sneijder aan tafel bij het praatprogramma. En dan die ploeg langzaam weer vertrouwen geven. Het spel van Ajax tegen Volendam, alle spelers op een kluitje, was makkelijk te verdedigen. Dat zien we bij de F’jes.”

Volgens Sneijder stond Ajax positioneel tegen Volendam totaal niet goed. “Als de trainer zegt dat ze het veld breed moeten houden en het veld groot moeten maken, dan moet Volendam gaan lopen. Dat hoefden ze nu niet te doen.”

Schreuder aangepakt

Schreuder maakte volgens Sneijder ook regelmatig de verkeerde keuzes met het neerzetten van spelers op verkeerde plekken. “Ik zou altijd starten met Bergwijn vanaf links, Brobbey in de spits en Kudus erachter. Aan de rechterkant Berghuis. Ik zou Wijndal opstellen, Rensch en Timber centraal laten starten en een rechtsback uit de jeugdopleiding de kans geven.” Opvallend genoeg zou Sneijder ook aanwinst Gerónimo Rulli passeren. “Van de keeper ben ik ook geen fan.”

De oud-voetballer van onder meer Ajax, Internazionale en Real Madrid hoopt dat Heitinga langer de kans krijgt en hoopt op een eerder voorgedaan scenario. “Frank de Boer is destijds hetzelfde overkomen. Dat was wel een mooi moment. Toen won hij bij Milan en mocht hij blijven zitten. Dat kan hem ook gebeuren. Dat hoop ik.”

Zou jij Bassey en Tadic er ook naast zetten?

  • Ja
  • Nee
12622+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie