‘Miljoenendeal voor Chuba Akpom’

Foto: ‘Miljoenendeal voor Chuba Akpom’

Chuba Akpom kan bij Ajax niet altijd rekenen op een basisplaats en dus is er de vraag wat er met de aankoop van de vertrokken technisch directeur Sven Mislintat moet gebeuren. De aanvaller, die zeer trefzeker is in de speeltijd die hem gegund wordt, overlegt bijzondere statistieken. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij kan Akpom de oorlogskas van Ajax goed spekken, maar kan hij ook komend seizoen waardevol zijn voor de Amsterdammers.

Ajax twijfelt over toekomst Chuba Akpom

De 28-jarige Engelsman liet zich ook zondag weer gelden tegen FC Volendam met een assist en een doelpunt en liet daarmee opnieuw zijn waarde zien. De aanvaller stond op de nominatie om verkocht te worden, maar inmiddels zou er volgens Verweij twijfel zijn.

John van ‘t Schip, geciteerd door De Telegraaf, weet wel wat Ajax moet doen met Akpom. “Ik vind dat Chuba een heel belangrijke rol heeft sinds ik het stokje heb overgenomen. Als invaller heeft hij belangrijke goals gemaakt en – zoals bijvoorbeeld vandaag – hij schikt zich ook in een rol die misschien niet helemaal de zijne is. Toch heeft hij met een doelpunt en een assist weer een groot aandeel in de overwinning. Daarnaast is hij een jongen die heel positief is op de trainingen, hard werkt en professioneel is.”

Akpom kan Ajax-kas spekken

De teller van Akpom staat dit seizoen inmiddels al op elf doelpunten, waarvoor hij gemiddeld 67,5 minuut voor nodig heeft gehad. De Engelsman heeft zijn waarde inmiddels bewezen, maar Verweij stelt dat Ajax ook een flinke som aan de aanvaller kan verdienen. “Duidelijk is dat Akpom meer kan opleveren dan Sven Mislintat bij Middlesbrough neertelde (maximaal 14,3 miljoen euro), omdat hij een home grown player is (een speler die voor zijn 21e verjaardag minstens drie seizoenen ingeschreven heeft gestaan bij een club) en elke Premier League-club er daar minimaal acht van in zijn selectie moet hebben. Na zijn 29 doelpunten in alle competities vorig seizoen voor Middlesbrough en vanwege zijn productiviteit voor Ajax zal er beslist Engelse interesse komen.”

Voor Alex Kroes wacht volgens Verweij dan ook een lastige knoop om door te hakken. “Wat Kroes in dat geval beslist, zal mede afhangen van financieel directeur Susan Lenderink, die afgelopen transferzomer op het standpunt stond dat er eerst moest worden verkocht voordat er kon worden gekocht. Akpom is uitermate geschikt om de oorlogskas te vullen. En mocht Ajax beslissen voor de Engelse trainer Graham Potter te gaan en niet voor de Italiaan Francesco Farioli, dan bloeit Akpom onder de vleugels van een landgenoot misschien nog verder op.”

Moet Ajax Akpom houden?

  • Ja, absoluut
  • Nee, verkopen
2997+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

09:51
0+
West Ham-speler krijgt gratis koffie voor het leven bij een resultaat tegen Manchester City
09:35
2+
Thiago Silva doet laatste boodschap richting Chelsea spelers
09:14
3+
‘Besiktas en Fenerbahce flirten met komst José Mourinho’
08:57
19+
ADO Den Haag met hakken over de sloot: ‘Het was vandaag genoeg’
08:42
47+
‘Manchester United is aantrekkelijk ongeacht gebrek aan Europees voetbal’
23:48
392+
‘Je houdt je hart vast bij Van Persie’
23:31
183+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
23:14
683+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
23:01
194+
Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’
22:48
1540+
‘Miljardair gooit Ten Hag én sterren eruit’
22:27
1783+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:16
50+
Kieftenbeld gaat nog eventjes door: “Vier wedstrijden”
22:10
65+
ADO maakt nog kans op promotie na potje nagelbijten
21:50
841+
‘Grote schande bij ADO-De Graafschap’
21:49
99+
Lijnders barst in huilen uit: “Zonder hem…”
21:09
1480+
‘Niet één, maar twee PSV-monstertransfers’
21:07
502+
Buitenland: ‘Ontslag Koeman na misdaad’
21:00
947+
‘Feyenoord-ster heeft laatste duel gespeeld’
20:42
2676+
Ajax gooit roer om met transfers
20:31
3374+
‘Stunttransfer bij Feyenoord’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie