PSV waakzaam voor Ajax-ramp: “Mag ons niet overkomen”

Foto: PSV waakzaam voor Ajax-ramp: “Mag ons niet overkomen”

Earnest Stewart denkt dat PSV nog niet de top van zijn kunnen heeft bereikt. De technisch directeur beaamt dat PSV nog een paar transferperiodes nodig heeft om stappen te maken, maar waakt tegelijkertijd ook voor een rampscenario zoals bij Ajax is voorgekomen.

Stewart zinspeelt op volgende stap voor PSV en waakt voor Ajax-scenario

Stewart vertelt in gesprek met het Eindhovens Dagblad wat de opmaat is geweest voor het succes van PSV dit seizoen. “De aanstelling van Peter Bosz is een heel belangrijk moment geweest. Bij PSV ga je in mijn visie voor het hoogste, met aanvallend en dominant voetbal. Met de mogelijkheden die er zijn, moest dat vanaf vorig jaar te realiseren zijn. Peter is een coach die al tegenslag had gehad en daar goed uit is gekomen. Dat vind ik ook altijd belangrijk om te zien. Succes is mooi, maar wat doe je als het minder gaat?”

De Amerikaan vindt dat PSV nog stappen kan zetten in de komende jaren. “We hebben nog een aantal transferperiodes nodig om een volgende slag te maken, waarbij er ook weer spelers kunnen vertrekken. Dat weet je van tevoren, want PSV is geen club die koste wat het kost alles bij elkaar kan houden. We zijn een heel jaar bezig met lijstjes, dus dat moeten we opvangen.”

PSV heeft versterking van buitenaf nodig

Door de aantrekkelijke manier van spelen die Bosz hanteert willen spelers volgens Stewart graag naar PSV komen. “Eerst kijken we in onze eigen achtertuin in Eindhoven en in onze competitie, maar ook in andere delen van de wereld. Een zelfregulerend verhaal met door ons opgeleide spelers zou mooi zijn, maar dat is moeilijk te realiseren. Spelers die vanuit de jeugdopleiding ineens dertig wedstrijden in de Eredivisie én internationaal top kunnen presteren, zijn daarvoor te schaars.”

Van Ajax heeft PSV dit seizoen geen concurrentie gehad, mede door de malaise die er heerst, maar Stewart waak voor een dergelijk scenario. “Je kunt leren van wat anderen doormaken en hoe snel het soms kan gaan in het voetbal. Belangrijkste is dat wij geen fouten maken en dat we ons moeten behoeden daarvoor. Dat het zo snel minder gaat, mag ons niet overkomen.”

Denk jij dat PSV komend seizoen een terugval krijgt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, die doen komend seizoen gewoon weer mee om de titel
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie