‘Frenkie de Jong krijgt waarschuwing’

Foto: ‘Frenkie de Jong krijgt waarschuwing’

Frenkie de Jong siert alweer een aantal weken de sportieve headlines in plaats van de transferrubrieken. De verdedigende middenvelder maakte ook in de 2-0 overwinning van FC Barcelona op UD Almería indruk, onder andere door één van de twee doelpunten voor zijn rekening te nemen.

De Jong liet zich van zijn meest felle kant zien in de thuiswedstrijd tegen Almería. Daar kwam een De Jong naar voren die we in Nederland nog niet vaak zagen: iemand die overtredingen maakt. “Dat viel me wel op, ja. Hij maakte hier een overtreding, waarvan ik dacht: zo ken ik Frenkie de Jong niet“, zei Marco van Basten bij Ziggo Sport.

Volgens Van Basten moet De Jong er geen gewoonte van gaan maken om overtredingen in te zetten. “Hij moet een beetje oppassen. Los van het feit dat het slecht is om een gele kaart te krijgen, moet hij voetballen. Hij is goed in voetballen. Het fysieke gedeelte, als je het doet, moet je niet overdrijven.”

Later in de eerste helft deelde De Jong nog een flinke tik uit. “Ik denk niet dat hij zich moet verlagen tot dit niveau. Het is ten eerste niet goed voor hemzelf, maar ook niet voor de ploeg. Als je tegen een gele of rode kaart aanloopt, dupeer je de rest. Dan ben je verder van huis.”

De Jong kreeg in de wedstrijd tegen Almería nog een gele kaart voor zijn harde spel. De middenvelder heeft echter nog steeds voldoende om voor te strijden op het veld. De concurrentie op het middenveld is enorm en met een topsalaris en de financiële situatie van FC Barcelona is een nieuwe transfersoap nooit ver weg…

Eens met Van Basten?

  • Ja
  • Nee
618+ Votes

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie