Boos FC Barcelona vernietigt nieuwe Nike-shirts

Foto: Boos FC Barcelona vernietigt nieuwe Nike-shirts

De spanningen tussen FC Barcelona en Nike lopen flink op. Naar verluidt heeft een fout in de productie van de nieuwe wedstrijdshirts en zelfs voor gezorgd dat Barça voorlopig in het oude tenue blijft spelen.

Barcelona stuurt nieuwe shirt terug door productiefout

Dit meldt het Spaanse As. Door een productiefout van het grote Amerikaanse sportmerk liggen de nieuwe shirts voor komend seizoen nog altijd niet in de winkels. Het gaat om een fout in het ontwerp van het Spotify-logo op de voorkant van het tricot. Hierdoor liet de Catalanen de eerste zending nietig verklaren. Barcelona hoopte deze zomer de eerste exemplaren aan toeristen te verkopen, die het shirt traditiegetrouw aanschaffen als souvenir bij een verblijf aan de Catalaanse stad. Die plannen gaan dus niet door, wat financieel voor een flinke domper zorgt.

De fout kan er zelfs toe leiden dat Barcelona de eerste duels van de voorbereiding in het oude tenue moet spelen, valt er te lezen. Een ontwikkeling die niet bepaald bijdraagt aan de moeizame relatie tussen de Spaanse grootmacht en het sportmerk.

Moeizame relatie

De relatie tussen Barcelona en kledingsponsor Nike is de laatste jaren al flink verslechterd. Begin dit jaar liep president Joan Laporta met het idee om van partner te wijzigen, nadat hij zich misleid voelde door de Amerikaanse multinational. Even leek er sprake van een overstap naar Puma, maar daar kwam het niet van. Ook dacht voorzitter Joan Laporta er aan om een eigen kledingmerk te ontwikkelen. Hij zette zijn gedachtes kracht bij voor de stellen dat ‘je je tanden moet laten zien aan Nike’. Zo ver kwam echt echter niet.

Beter om de samenwerking te stoppen?

  • Zeker
  • Nee hoor
1079+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie