Dolberg voelt vorm terugkeren: ‘Ben nu beter dan bij Ajax’

Foto: Dolberg voelt vorm terugkeren: ‘Ben nu beter dan bij Ajax’

Denemarken versloeg zondag Frankrijk met 2-0 in de strijd om de Nations League. Kasper Dolberg was één van de doelpuntenmakers aan de kant van de Denen. De aanvaller, die deze zomer op huurbasis de overstap maakte van OGC Nice naar Sevilla, verklaart weer lekker in zijn vel te zitten.

Desondanks speelde Dolberg wegens een schouderblessure nog niet veel voor de Spaanse club. De aanvaller vertelde in gesprek met AS dat het dan ook fijn was dat hij mocht starten tegen Frankrijk. “Ik had het nodig om weer eens in de basis te mogen beginnen en mezelf weer voetballer te voelen. Het was fijn om te scoren.”

Spelen in La Liga

Zijn overgang naar Spanje heeft Dolberg goed gedaan. “Ik voel me fris. Bij Sevilla heb ik het plezier teruggevonden in het voetbal, en nu ook bij de nationale ploeg.” De aanvaller zegt veel aan zijn teamgenoot Thomas Delaney te hebben. “Delaney helpt me met veel dingen. Vooral als ik niet begrijp wat er in het Spaans gezegd wordt.”

De Deen zegt nu beter te zijn dan dat hij in zijn periode bij Ajax was. “Ik heb veel gevoetbald in verschillende competities en heb hierdoor veel geleerd, hoewel het soms ook minder ging. Natuurlijk heb ik jaren gehad waarin ik niet zoveel heb gescoord, maar ik ben gegroeid als voetballer.” Dolberg is blij dat hij nu in La Liga speelt. “Mijn vader is altijd groot fan geweest van de Spaanse competitie. Toen ik opgroeide, dacht ik niet aan de Serie A of de Premier League. Ik keek naar La Liga.”

TIP: Pakt Sevilla de winst tegen Atletico? De odd is 3.10!

 

Is Dolberg nu beter dan dat hij bij Ajax was?

  • Ja, hij is wel beter geworden
  • Nee, toen was hij al op de top van zijn kunnen?
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie