Dolberg schiet door Alderweireld veroorzaakte penalty koel binnen

Anderlecht is op slag van rust op voorsprong gekomen tegen Antwerp FC. De twee voormalig Ajacieden speelden daarbij een hoofdrol: Kasper Dolberg scoorde een door Toby Alderweireld veroorzaakte strafschop.

Anderlecht op slag van rust op voorsprong tegen Antwerp

Anderlecht en Antwerp, een duel tussen een gevallen Belgische topclub en de huidige kampioen, hielden elkaar lang in evenwicht. Net voor de pauze wist Paars-Wit dan echter toch de ban te breken. Toby Alderweireld haalde Francis Amuzu onderuit, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De VAR had vervolgens lang de tijd nodig om te bepalen dat het geen buitenspel was. De aanvaller stond neer voor de denkbeeldige lijn die drie Antwerpse verdedigers vormden.

Wachtende Dolberg niet onder de indruk

Kasper Dolberg moest geduldig wachten op de beslissing van de VAR, maar de Deense spits bleef uiterst koel oog in oog met Jean Butez. De Franse doelman leek te gokken op een bal door het midden, maar de international koos voor de linkerhoek: 1-0.

Het is aan Mark van Bommel en zijn ploeg om in de tweede helft de rug te rechten. Met Gyrano Kerk en Jurgen Ekkelenkamp heeft de trainer nog een aantal offensieve opties om in te brengen, Vincent Janssen begon wel in de basis.

Had je één van deze twee nu graag bij Ajax gezien?