Dolberg kijkt terug op periode met Bosz: “We begrepen elkaar zonder veel woorden”

Foto: Dolberg kijkt terug op periode met Bosz: “We begrepen elkaar zonder veel woorden”

Kasper Dolberg, die recent besloot zijn loopbaan bij Anderlecht te vervolgen, kijkt terug op zijn periode bij Ajax. De nu 25-jarige spits voelde het vertrouwen destijds van trainer Peter Bosz, zonder dat daar veel gepraat bij moest worden.

Dolberg ging op jonge leeftijd naar Ajax

Dolberg staat al heel zijn carrière bekend om zijn stoïcijnse houding, dat is in de voorbije jaren zeker niet veranderd. Daarnaast werd hij in zijn tijd bij Ajax vergeleken met grootheden als Zlatan Ibrahimovic en Marco van Basten. “Ik heb me dat nooit aangetrokken”, zei de Deense spits tegenover Het Nieuwsblad over deze vergelijkingen. “Ik vond het niet negatief om met hen vergeleken te worden, maar Ibrahimovic of Van Basten: ik zette dat makkelijk opzij.”

Ajax haalde de jonge Dolberg op uit de jeugd van Silkeborg. Niet veel later werd hij de eerste spits van de hoofdmacht, die in 2017 de finale van de Europa League bereikte. Dolberg kende onder Bosz zijn productief seizoen ooit. De Scandinaviër kijkt nu terug op die samenwerking.

Vertrouwen van Bosz

“Als je een coach hebt die in jou gelooft, dan wordt het makkelijker. Dat betekent niet dat de trainer voortdurend met mij moeten praten. Met Peter Bosz sprak ik helemaal niet zoveel”, blikte Dolberg terug. “We begrepen elkaar zonder veel woorden en als ik eens een mindere wedstrijd had, dan zei hij: ‘Volgende keer scoor je wel.'”

De toekomst van Dolberg ligt nu in Brussel, die de gevallen Belgische grootmacht uit het slop moet zien te trekken. “Ik zie gelijkenissen met Ajax. Er wordt getraind op heel hoog niveau en er wordt gewerkt aan positief voetbal. Ik kan me hier makkelijk integreren.”

Had je verwacht dat Dolberg nu bij een Europese topclub zou spelen?

  • Ja, had echt veel potentie
  • Nah, altijd twijfels gehad
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie