Dolberg heeft nieuwe club beet, gelijk vraagtekens: “Vrees het ergste”

Foto: Dolberg heeft nieuwe club beet, gelijk vraagtekens: “Vrees het ergste”

Kasper Dolberg speelt komend seizoen voor RSC Anderlecht. Analist en oud-trainer Aad de Mos is er echter niet van overtuigd dat de Deen gaat slagen in het paars, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws.

Aad de Mos ‘vreest het ergste’ voor oud-Ajacied bij Anderlecht

“Ik vrees het ergste. In de zestien is hij sterk, hij heeft een goede techniek en handelingssnelheid, maar mist gif en is door het systeem van Ajax groot geworden. Hij kan zelf niks forceren. Ik vind het geen topper”, zegt De Mos over Dolberg, die een zware periode kende bij achtereenvolgend Sevilla, 1899 Hoffenheim en OGC Nice.

“Bij Ajax had hij een heel goed seizoen. Dat kan weleens met spitsen. Ik noem dat casinogeluk, omdat alles toen om hem draaide. Daarbij komt dat in België veel beter wordt verdedigd dan in Nederland. Daar gaan verdedigers erbovenop zitten en onder zijn huid kruipen. Doorzettingsvermogen is nooit zijn grootste kwaliteit geweest. Ik heb echt mijn twijfels over deze transfer.”

Morten Olsen oneens

Oud Ajax-trainer Morten Olsen is een stuk optimistischer. “Anderlecht wil graag technisch verzorgd voetbal brengen en Dolberg is een spits met een prima techniek. Hij was en eigenlijk is hij voor mij nog altijd het grootste Deense talent in de spits, maar hij heeft tot nog toe te veel ups en downs gekend in zijn carrière.”

Olsen ziet wel degelijk slagingskans in zijn landgenoot. “Dolberg is een jongen die zijn temperament een beetje tegen heeft. Hij moet zich gesteund voelen. Maar als de chemie er meteen is, dan hebben Dolberg en Anderlecht alle troeven in handen om elkaar weer beter te maken.”

Gaat Dolberg slagen bij Anderlecht?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie