‘Anderlecht strikt voormalig Ajacied’

Foto: ‘Anderlecht strikt voormalig Ajacied’

RSC Anderlecht versterkt zich binnen afzienbare tijd met een nieuwe centrumspits. Volgens Het Laatste Nieuws maakt Kasper Dolberg namelijk de overstap van OGC Nice, waar hij al vier jaar onder contract staat.

Turbulente loopbaan Dolberg

De ontwikkeling van Dolberg begon in Amsterdam stormachtig. In het seizoen 2016-2017 was hij onder leiding van Peter Bosz een van de smaakmakers en maakte hij over alle competities genomen in 48 wedstrijden maar liefst 23 doelpunten. Hij lag op dat moment dan ook goed in de markt, maar hij slaagde er vervolgens niet in om zijn prestaties te evenaren.

Het resulteerde in zijn vertrek in 2019. Hij maakte destijds de overstap naar Frankrijk, waar hij in Nice zichzelf hoopte terug te vinden. Tijdens zijn eerste twee seizoenen maakte hij een uitstekende indruk en kreeg hij veelvuldig speelminuten bij zijn club. Dat veranderde echter, waarna OGC Nice hem besloot te verhuren.

Waar hij allereerst op huurbasis naar Sevilla vertrok, was TSG Hoffenheim zijn volgende bestemming. Afgelopen seizoen moest hij het in Duitsland voornamelijk hebben van invalbeurten, waarin hij nauwelijks indruk wist te maken. Dolberg kwam in 22 wedstrijden niet verder dan 2 doelpunten en een assist.

Kansen bij Anderlecht

De inmiddels 25-jarige Deen hoopt aankomend voetbaljaar meer speeltijd te krijgen. Bij Anderlecht krijgt hij concurrentie van Fabio Silva, die na zijn huurperiode weer in België gaat spelen. Naar verluidt betalen de Belgen 6 miljoen euro om Dolberg naar de club te halen. Vooralsnog is het onbekend wat de duur van het contract zal zijn.

Past Dolberg bij Anderlecht?

  • Ja, waarschijnlijk wel
  • Nee, ik denk het niet
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie