‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’

Foto: ‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’

Zeno Debast moet de verdediging van Ajax gaan versterken. Naar verluidt hebben de Amsterdammers concrete interesse in de Belgische verdediger van Anderlecht, die vorige zomer nog dicht bij een move naar PSV was.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Zeno Debast (Anderlecht) zou concrete interesse van Ajax genieten

Dat meldt Corriere dello Sport. Volgens het Italiaanse medium is ook AC Milan geïnteresseerd in de 20-jarige stopper. Debast heeft bij Anderlecht nog een contract tot medio 2025, maar weigert deze te verlengen. Hij voelt zich klaar om na dit seizoen een stap naar het buitenland te maken. Als Paars-Wit nog een transfersom wil opstrijken zal het komende zomer moeten meewerken aan een uitgaande transfer. Binnen Anderlecht wordt zijn transferwaarde op zo’n twaalf miljoen euro geschat, volgens Transfermarkt is hij met vijftien miljoen euro nog wat meer waard.

Veel vlieguren gemaakt

Ondanks zijn jeugdige leeftijd speelde Debast ondertussen al 87 officiële wedstrijden voor de Belgische topclub. Hij ontwikkelde zich sterke de afgelopen jaren, wat in 2022 resulteerde in zijn interlanddebuut. Ondertussen kwam hij zes keer uit voor de Rode Duivels. Hij debuteerde onder Roberto Martínez en wordt door de huidige bondscoach Domenico Tedesco gezien als een belangrijke verdediger voor de toekomst. Waarschijnlijk kan Debast zich verheugen op een plek in de EK-selectie.

Het had weinig gescheeld of Debast zou nu al in de Eredivisie spelen. Hij stond er goed op bij PSV, dat op zoek was naar een centrale verdediger. Uiteindelijk vonden de Eindhovenaren de vraagprijs van Anderlecht te hoog, en haalde ze Armel Bella Kotchap. Het is niet duidelijk of de Nederlandse koploper komende zomer weer een poging gaat wagen om Debast binnen te halen.

Vind je Debast een ideale verdediger voor Ajax?

  • Ja, absoluut!
  • Doe liever maar iets oudere verdediger…
734+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie