Sierhuis rekent af met Ajax-term: “Bestaat niet meer”

Foto: Sierhuis rekent af met Ajax-term: “Bestaat niet meer”

Kaj Sierhuis staat zondag voor een bijzondere ontmoeting met zijn oud-werkgever Ajax. De huidig topscorer van Fortuna Sittard vindt dat het het predicaat ‘Ajax-spits’ niet meer bestaat. De Fortuna-aanvaller zegt zich nooit een typische Ajax-spits gevoeld te hebben.

Sierhuis doet term Ajax-spits in de ban

Die uitspraken deed Sierhuis al eens in 2019 en in gesprek met De Telegraaf nuanceert hij dat nu enigszins. “In de jeugdopleiding van Ajax is het talloze keren tegen mij gezegd. Ik ben inderdaad nooit de meest gepolijste aanvaller geweest. Maar de echte Ajax-spits bestaat volgens mij niet meer.”

De spits, die vorige week nog een hattrick scoorde, vindt het stempel van de ‘typische Ajax-spits’ niet meer van deze tijd. “De laatste jaren zijn er vooral spitsen succesvol geweest die allemaal andere facetten van het spel beheersen. Als je bijvoorbeeld Brian Brobbey en Kasper Dolberg met elkaar vergelijkt, dan zijn dat twee totaal verschillende types.”

Sierhuis vergelijkt zichzelf met Huntelaar

De doelpuntenmaker van Fortuna vergelijkt zichzelf met een type als Klaas Jan-Huntelaar. “Maar ik wil me absoluut niet op hetzelfde niveau plaatsen. We hebben wel parallellen. Het positie kiezen voor de goal, het afwerken met het hoofd en met links en rechts. Dat is ook mijn kracht. Daar blijf ik me in ontwikkelen.”

Sierhuis kijkt in ieder geval uit naar de confrontatie met Ajax, maar een terugkeer bij zijn oude club lijkt hij voorlopig nog niet zien te gebeuren. “Daar kan ik geen antwoord op geven. Ajax zou een enorme stap vooruit zijn als je praat vanuit Fortuna Sittard. Wellicht kan ik er nog komen. Maar ik durf er niks over te zeggen.”

Zou Ajax werk moeten maken van een terugkeer van Sierhuis?

  • Ja, zou een nuttige aanvulling zijn
  • Nee, heeft het niveau niet
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie