Anderlecht-trainer Riemer doet boekje open over ‘te goede’ Dolberg

Foto: Anderlecht-trainer Riemer doet boekje open over ‘te goede’ Dolberg

Kasper Dolberg maakte deze zomer de overstap naar RSC Anderlecht. De Deense spits hoopt in België zijn carrière weer uit het slop te trekken. De nieuwe Anderlecht-trainer Brian Riemer is blij met de aanwezigheid van Dolberg en noemt de aanvaller eigenlijk ‘te goed’ voor zijn club.

Dolberg moet Ajax-niveau zien te halen

Tegenover Het Laatste Nieuws zegt Riemer zijn Deense landgenoot goed te kennen. “Kasper heeft een geweldige persoonlijkheid. Hij heeft de laatste jaren pech gehad, wij willen een vangnet zijn voor hem. Dolberg moet bij Anderlecht zijn carrière herlanceren.”

De oefenmeester hoopt dat de spits zijn oude Ajax-tijden kan doen herleven. “De manier waarop wij willen voetballen is niet nieuw voor hem. Ajax speelt zo, de Deense nationale ploeg speelt zo, dat zal zijn integratie in het team versnellen. Dolberg is zéér explosief op de eerste meters, dus hij kan ook makkelijk de ruimte zoeken in de rug van de verdediging. En het is een killer in de box. Dat zagen we bij Ajax en in zijn eerste seizoen bij Nice.”

Dolberg is buitenkansje voor Anderlecht

Dolberg kon bij Sevilla en Hoffenheim dat hoge niveau nooit meer aantikken, maar Riemer weet wat belangrijk is voor zijn aanvalsleider. “Dolberg is een speler die vertrouwen moet voelen en de manier van spelen moet duidelijk zijn. Dat is bij ons allebei het geval.” Riemer denkt dat Anderlecht echt een buitenkansje heeft weten te strikken. “Eerlijk, ik denk dat we erin geslaagd zijn een speler te strikken die eigenlijk te goed is voor Anderlecht. Kasper Dolberg heeft het talent om in één van de drie grootste competities ter wereld zijn goals te maken. Maar hij speelt bij ons en daar gaan we maximaal van proberen te profiteren.”

Zie jij Dolberg slagen bij Anderlecht?

  • Ja, die gaat het goed doen bij Anderlecht
  • Nee, gaat ook daar tegenvallen
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie