Dolberg: “Wilde bij Ajax blijven”

Foto: Dolberg: “Wilde bij Ajax blijven”

Kasper Dolberg is deze zomer neergestreken bij de Belgische topclub Anderlecht. De 25-jarige Deen hoopt na een aantal moeizame seizoenen de topvorm van weleer te hervinden.

Spits dolblij met Anderlecht

“Zijn jullie verrast? Ikzelf ben dat niet”, reageert Dolberg tegenover Het Nieuwsblad. “Integendeel, ik ben erg enthousiast en opgewonden over dit project. Vanaf het eerste gesprek met Brian (trainer Riemer, red.) sprak deze club me aan. Natuurlijk kon ik niet direct garanderen dat ik zou tekenen. Daarna belden nog andere clubs, maar hoe langer ik erover nadacht, hoe meer ik overtuigd was dat Anderlecht de juiste keuze was voor mijn carrière. “

Dolberg groeide in het seizoen 2016-2017 uit tot smaakmaker van Ajax. De Amsterdammers zeiden zelfs ‘nee’ tegen een megabod van AS Monaco, maar stelt de spits: “Ja, maar ik wilde toen ook bij Ajax blijven. Het was dus niet dat ik daar mee zat. Zelfs het jaar erna wilde ik het liefst in Amsterdam blijven toen Nice zich meldde, maar de zaken bij de club veranderden en dus was het tijd voor mij om te vertrekken.”

Volgens Dolberg is zijn periode bij OGC Nice niet mislukt. Ook de verhuurperiodes pakten niet lekker uit. “Ik weet niet of het voor iedereen geldt, maar voor mij was het moeilijk om tijdens zo’n verhuur honderd procent verbonden te raken aan een club. Daarom was het voor mij cruciaal dat ik nu een langdurig contract bij Anderlecht kon tekenen. Dat geeft me mentale rust en maakt me veel meer relaxed.”

Gaat hij slagen bij Anderlecht?

  • Ja
  • Nee
659+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie