Doelpuntrijke zeges ADO, Willem II en Cambuur

In de strijd om (directe) promotie hebben ADO Den Haag en De Graafschap vrijdagavond het publiek vermaakt. In de residentiestad wist de thuisploeg een 0-2 achterstand om te zetten in een 5-3 eindstand.

ADO doet goede zaken in KKD

ADO versterkte zich eerder deze week met doelman Nick Marsman. Tegen De Graafschap nam de oud-Feyenoorder nog plaats op de reservebank, waardoor Tim Coremans het Haagse doel mocht verdedigen. Laatstgenoemde kon een 0-2 achterstand bij rust niet voorkomen: David Flakus Bosilj en Basar Önal zorgden binnen een half uur voor een comfortabele marge namens de Achterhoekers.

De Haagse formatie schoot uitstekend uit de startblokken voor de tweede helft. Binnen een kwartier wist ADO de achterstand ongedaan te maken. Silvinho Esajas en Jort van der Sande zorgden voor een 2-2 stand, waardoor er een zeer boeiend gevecht ontstond in het laatste half uur. Henk Veerman tekende zelfs voor de voorsprong voor ADO, maar invaller Mimoun Mahi bracht de bezoekers weer langszij.

In het Haags Kwartiertje trok ADO de wedstrijd alsnog naar zich toe. Joël Ideho en opnieuw Van Mieghem beslisten het duel.

Koploper Willem II haalt uit

Willem II heeft dit seizoen de beste papieren om te promoveren. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie is 2024 voortreffelijk begonnen. Het team van trainer Peter Maes boekte in de uitwedstrijd tegen provinciegenoot TOP Oss een afgetekende overwinning: 0-5.

Ringo Meerveld en Jeremy Bokila behoorden in Oss tot de smaakmakers van Willem II. Beide spelers wisten tweemaal te scoren. Vlak voor rust pikte ook Mathias Verreth zijn doelpunt mee, waardoor de Tilburgers een nieuwe stap zetten richting promotie en mogelijk het kampioenschap.

Ook vijfklapper bij Cambuur

SC Cambuur is het nieuwe kalenderjaar eveneens overtuigend begonnen. MVV Maastricht moest een lange reis afleggen om Leeuwarden te bereiken, maar had geen schijn van kans tegen de manschappen van Henk de Jong: 5-2.

Cambuur had de wedstrijd niet beter kunnen begonnen. Dankzij een dubbelslag van Roberts Uldrikis en een eigen doelpunt van MVV-doelman Romain Matthys leidde de thuisploeg al na elf minuten met 3-0. De Limburgers hielden de schade tot de rust beperkt, maar Fedde de Jong en Michael Breij zorgden in de tweede helft voor een nog grotere marge. Dailon Livramento redde de eer vervolgens met twee tegentreffers.