Buitenlandse interesse voor Roda-spits en KKD-topscorer Vente

Foto: Buitenlandse interesse voor Roda-spits en KKD-topscorer Vente

Roda JC gaat mogelijk aanvaller en sterkhouder Dylan Vente (23) aan het einde van dit seizoen kwijtraken. De spits staat namelijk in de belangstelling van een buitenlandse club. Dat bevestigen goed ingevoerde bronnen tegenover SoccerNews.nl.

De naam van de club die hengelt naar de diensten van Vente, wordt vooralsnog angstvallig geheim gehouden. De behendige spits staat echter open voor een vertrek naar het buitenland. De aanvaller, met veertien doelpunten op dit moment topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, heeft nog een contract tot medio dit jaar bij Roda.

De Kerkraadse club wil echter de optie op de goalgetter voor nog een extra seizoen lichten. Dat zou betekenen dat Vente bij een eventueel vertrek in de zomer naar het buitenland, niet gratis de deur bij de Limburgers zal uitlopen. Dylan Vente stond vorig seizoen in de belangstelling van het Amerikaanse New York Red Bulls, maar toen kwam het niet tot een overgang.

Hij doorliep een groot gedeelte van de jeugdopleiding van Feyenoord en zat enkele seizoenen bij de selectie van de Rotterdamse club, waar hij soms ook speelminuten kreeg. Toenmalig technisch directeur van Roda JC Jeffrey van As haalde Vente in eerste instantie op huurbasis naar Kerkrade en legde hem daarna vast voor een langer verblijf.

Oud-prof Edwin de Graaf is overigens nadrukkelijk in beeld bij Roda om de opvolger te worden van de in december afgelopen jaar naar Helmond Sport vertrokken hoofdtrainer Jurgen Streppel.

Roda
FC Dordrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 26 januari 2023 21:57.

Is Vente klaar voor het buitenland?

  • Ja
  • Nee
376+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie