‘FC Groningen loopt Eredivisie mis’

Foto: ‘FC Groningen loopt Eredivisie mis’

Mark-Jan Fledderus twijfelt of FC Groningen de kwaliteiten in huis heeft om rechtstreeks te promoveren naar de Eredivisie. De Trots van het Noorden is met Roda JC verwikkelt in een spannende race om de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de Eredivisie.

Fledderus laat zich uit over promotiestrijd tussen FC Groningen en Roda JC

In gesprek met De Limburger blikt Fledderus vooruit op de spannende ontknoping in de Keuken Kampioen Divisie. Willem II, Roda JC en Groningen hebben de beste papieren om rechtstreeks te promoveren en bij twee van de drie clubs heeft Fleddderus een verleden. “Een race tussen twee clubs die mij na aan het hart liggen”, waarmee de oud-prof doelt op Roda JC en Groningen.

Willem II is volgens Fledderus uit beeld voor Roda en Groningen. “Ik verwacht niet dat ze Willem II nog gaan achterhalen. Ze gaan het onderling uitmaken, denk ik. Het zit hartstikke dicht bij elkaar, zowel qua stand als kwaliteit.” De oud-bestuurder van Groningen, ziet dat de ploeg van Dick Lukkien momenteel goed draait. “Ze zitten in hele goede fase. Roda heeft weliswaar een iets makkelijker programma, maar dat zegt niet alles.”

Twijfels over kwaliteit selectie FC Groningen

Fledderus ziet dat de negatieve sfeer bij Groningen nu is omgeslagen in een positieve sfeer. Het stadion is goed gevuld en de ploeg van Lukkien bestaat uit veel eigen jeugdspelers waarmee de achterban zich kan identificeren. “Ik ben benieuwd hoe die jongens zich in de laatste fase houden, nu de druk groter wordt. Vanuit de underdogpositie terugknokken is makkelijker, nu móéten ze punten pakken”, stelt Fledderus, die twijfelt of Groningen wel de kwaliteiten in huis heeft voor de Eredivisie. “Het is heel energiek, met veel drive naar voren en ze zijn ontzettend fit, maar ik moet nog zien of het kwalitatief goed genoeg is.”

Wie gaat er rechtstreeks promoveren?

  • Willem II en Roda JC
  • Willem II en FC Groningen
  • Roda JC en FC Groningen
4685+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie