De prinselijke manager die niét voor feest zorgt

Foto: De prinselijke manager die niét voor feest zorgt

Het is hommeles bij het uiterst ambitieuze Helmond Sport dat behoorlijk slecht presteert in de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Bob Peeters zit inmiddels al thuis. De man die hoofdverantwoordelijk is voor dit sportieve echec echter niet: technisch manager Jurgen Streppel.

Binnen drie jaar promoveren naar de Eredivisie. In 2022 werden die heldhaftige woorden uitgesproken door clubbaas Philippe van Esch. Helmond Sport ging het spelersbudget een flinke impuls geven om na al die jaren KKD op redelijk korte termijn eindelijk weer eens op het hoogste voetbalniveau van Nederland te gaan uitkomen.

Zak geld

Om die droom mede te gaan realiseren, werd oud-speler en voormalig trainer van de Brabantse club Jurgen Streppel losgeweekt bij Roda JC. Hij werd aangesteld als technisch manager, de man die op voetbalgebied de touwtjes stevig in handen ging krijgen. Dat wil zeggen: hij stelde met Bob Peeters een nieuwe hoofdtrainer aan en mocht met een (grotere) zak geld de spelersgroep versterken.

Hij kwam, zag en overwon – zeker dit seizoen en de vorige voetbaljaargang – echter niet. Of niks eigenlijk ook, tot nu toe dan. Het seizoen van Helmond Sport is namelijk vrijwel zeker mislukt. De play-offs zijn zo goed als uit het zicht. Ondanks de forse investeringen van voorzitter Philippe van Esch. “Met de groep die wij hebben, is het gewoon heel slecht dat we staan waar we nu staan”, liet doelman Wouter Van der Steen zich onlangs na het pak op de broek bij MVV ontvallen.

Kritiek

Jurgen Streppel is de man die in de leiding van de club verantwoordelijk is voor die prestaties. De voormalig spits, die het als trainer van Willem II en Heerenveen in het verleden aardig deed, heeft echter een beetje de uitstraling van: wie doet mij wat? En ik weet wel hoe het moet, dus ik zal het wel ‘even’ aan iedereen duidelijk maken? Die kritiek hoor je vaker op zijn manier van werken.

Communiceren is niet zijn sterkste kant, zeggen meerdere mensen die met hem gewerkt hebben tijdens zijn tijd als hoofdtrainer én ook nog even technisch manager bij Roda JC. Streppel, die nog een langjarig contract heeft, blijft voorlopig echter uit de wind in Helmond. Het was mede door zijn groen licht dat Bob Peeters onlangs opstapte als hoofdtrainer. De paniek lijkt een beetje te zijn uitgebroken bij de Brabanders.

Bob Peeters

In december 2022 werd Peeters aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer van de Helmondenaren, in diezelfde maand toen Streppel als technische baas aan de slag was gegaan bij de Brabantse club. Peeters, die als speler overigens ook een verleden heeft bij Roda JC, kende zeker niet een uiterst succesvolle periode als trainer bij Helmond Sport. Vorig seizoen werd hij zestiende met de club en dit seizoen stond de lange Belg ten tijde van zijn vertrek drie plekken hoger.

Uiterst teleurstellend, een slechte prestatie, van Helmond Sport dat intern bij aanvang van het lopende seizoen op zijn minst gehoopt had op plaatsing voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Vooralsnog ziet het er echter naar uit dat dit doel niet gehaald gaat worden. Technisch manager Jurgen Streppel, tijdens het afgelopen carnavalsfeest in ‘zijn’ stad nog uitgeroepen tot prins, krijgt ondertussen nog alle vertrouwen van de rest van de Helmond Sport-top.

Prins zonder prijs

Hij mag – in ieder geval voorlopig – blijven ‘bouwen’ aan een succesformatie die het ambitieuze streven van clubbaas van Esch kan gaan waarmaken. De vraag is echter hoelang deze Belg de hand nog boven het hoofd van zijn technisch manager, die ex-international Kevin Hofland onlangs binnenhaalde als hoofdtrainer voor volgend seizoen, blijft houden. De tijd zal het leren. Waar bij andere clubs in de wereld prinsen zorgen voor succes, is dat de prins van Helmond nog niet gelukt.

Helmond Sport moet andere technisch manager aanstellen?

  • Ja
  • Nee
537+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie