Blind tegen fans: “Zorg dat Ajax Ajax blijft”

Foto: Blind tegen fans: “Zorg dat Ajax Ajax blijft”

Daley Blind leek in de wieg gelegd om af te sluiten bij Ajax, maar niets is minder waar. De verdediger verloor tijdens de eerste seizoenshelft zijn basisplaats in Amsterdam en inmiddels is diens contract ontbonden.

Blind heeft dinsdagavond via zijn social media-kanalen een open brief geplaatst aan de supporters. De Oranje-international schrijft: “Met pijn in het hart en tarnen in de ogen moet ik afscheid nemen van jullie en de club. Als 7-jarig jongetje liep ik voor het eerst De Toekomst binnen. Het eerste elftal halen, dat prachtige Ajax-shirt aantrekken, het veld betreden in een volle Arena, dat was mijn droom en daar heb ik alles voor gegeven.”

De zoon van Danny Blind erkent dat hij moeilijke tijden doormaakte. Ook de Ajax-fans waren soms hard voor de verdediger. “‘Soms had ik het gevoel tegen een aantal van jullie te spelen en soms het gevoel dat ik net even iets sneller bekritiseerd werd dan menig andere speler. Ik weet niet of mijn gevoel juist is. Misschien niet. Sommigen zullen me begrijpen, anderen niet.”

Volgens Blind was dit niet dé reden om te vertrekken, maar waarom dan wel? Hij spreekt zelf van ‘omstandigheden’. “Dit is niet hoe ik mijn einde had voorgesteld maar door ‘omstandigheden’ is het zo gelopen. Ik hoop dat er nog een juist moment komt om afscheid van jullie te nemen.” Hij besluit: “Zorg dat Ajax Ajax blijft. Jullie zijn Ajax. En vergeet dus nooit, Wij zijn Ajax, wij zijn de beste.”

Wint Ajax met 2-1 van Union Berlin?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Maakt Ajax hier een grote fout?

  • Ja
  • Nee
450+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie