Berghuis veegt na Klassieker vloer aan met Van der Gijp en ‘domme mensen’

Foto: Berghuis veegt na Klassieker vloer aan met Van der Gijp en ‘domme mensen’

Steven Berghuis heeft in zijn interview na de veelbesproken Klassieker tegen zijn oud-werkgever Feyenoord flink uitgehaald naar bepaalde media en enkele ‘domme mensen’. Het was voor de linkspoot ‘een zware week’, waarin er zelfs netten rond het veld werden aangebracht zodat fans niets naar hem toe konden gooien.

“Dat besefte ik wel, ja. De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving. Ik heb verstandige mensen aan het woord gezien, bijvoorbeeld de trainers, maar ook domme mensen aan het woord gehoord”, foetert Berghuis op ESPN. “Dan begin ik met de domste: René van der Gijp. De dingen die hij gezegd heeft..” De analist stelde onder meer dat Ajax Berghuis beter thuis kon laten vandaag.

“Bij het Algemeen Dagblad werken verstandige mensen, mensen met kinderen, een gezin. Zij vinden het verstandig om een foto van mij schreeuwend in een Ajax-shirt op de cover te zetten. Zou dat helpen, denk je? Deze week heeft ook impact gehad op mij en mijn familie. De media moeten nadenken voor ze wat zeggen.”

‘Media, denk een beetje na’

Aan het eind van de rit viel het nog best mee met de vijandigheid. “Kijk naar wat er gebeurde: prima. Een paar keer fluiten, spreekkoren, prima. Mensen worden zo opgehitst. Dat heeft heel veel impact op mij en mijn familie. Ik snap het ook, want ze zijn ook teleurgesteld dat ik deze stap heb gemaakt. Mijn enige oma die nog leeft stuurt ook berichten dat ze bezorgd is. Dit wordt gecreëerd door Van der Gijp, het AD, Jinek waar gezegd wordt dat de Klassieker er een van leven en dood is. Waarom moet je die woorden gebruiken? Denk een beetje na.”

“Als je op het veld staat, geniet je. Ik vond het een mooie wedstrijd, eentje met rivaliteit en een beetje vijandigheid. Geen probleem, maar sommige dingen gaan wat ver door verkeerde mensen op verkeerde posities. Helaas. Ik kan ook geen interviews doen, maar mensen moeten weten wat dit met mij en mensen om mij heen doet”, aldus Berghuis tot slot.

Wint Ajax de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Berghuis?

  • Ja
  • Nee
952+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie