AJAX-vrees door CHAOS op transfermarkt | Transfertijd

Foto: AJAX-vrees door CHAOS op transfermarkt | Transfertijd

Ajax maakt er een rommeltje van op de transfermarkt. Aad de Mos vreest het ergste voor de Amsterdamse club. “Je hoeft geen voetbalkenner te zijn om te zien dat het bij Ajax niet loopt”, zegt de oud-trainer van de Amsterdammers in de SoccerNews.nl-podcast Transfertijd.

Transfertijd: drama bij Ajax, Beelen ziet kansen bij Feyenoord, Wijndal in kruiwagen van De Mos en gapend gat op PSV-middenveld

De Mos ziet een een drama voltrekken bij Ajax. “Zowel bij inkomende als uitgaande transfers heb ik mijn bedenkingen. Het is heel moeilijk om naar boven te komen. Daar moet je stappen voor zetten en hard voor werken. Maar om naar beneden te gaan, dat gaat twee keer zo hard.”

De Mos komt uiteraard nog even terug op vorige week toen hij in Transfertijd een ‘nieuwtje’ had door te stellen dat Thomas Beelen zeker naar PSV zou gaan en niet naar Feyenoord. Beelen luisterde alleen niet naar De Mos en koos niet veel later toch voor de Rotterdammers. Veel factoren hebben daar een rol gespeeld”, legt de oud-trainer van PSV uit. “Het aankoopbedrag, de zaakwaarnemer, Thomas van den Belt en Arne Slot hebben allemaal een rol gehad. Toen heeft Beelen de knoop doorgehakt om naar Feyenoord te gaan. PSV heeft ook nog zoveel verdedigers, de concurrentie is daar een stuk groter. Bij Feyenoord is de apotheker geblesseerd en speelt er wat met Lutsharel Geertruida. Beelen heeft daarom denk ik gekozen voor Feyenoord omdat hij denkt daar meer kansen te krijgen.”

Geertruida en Bijlow blijven bij Feyenoord

Geertruida en Justin Bijlow leken lang op weg naar de Feyenoord-uitgang, maar zitten er nu nog. Volgens De Mos blijft dat ook zo. Feyenoord wil de rechtsback/centrale verdediger niet laten gaan ziet de SoccerNews.nl-analist die stelt dat Bijlow zeker weten blijft. “Hij is nog niet klaar voor een stap naar een grote Europese topclub, dat zagen we wel in de Nations League Finals.”

De Mos vindt dat Mislintat niet de grote man is bij Ajax. Hij lacht om de mogelijke interesse van de Amsterdammers voor Sepp van den Berg (die uiteindelijk naar Mainz ging) en Jeremiah St. Juste. Dat Internazionale een oogje heeft op Owen Wijndal noemt de oud-trainer van Ajax helemaal een grote grap. “Als dat zo is breng ik hem met een strik erom in mijn kruiwagen naar Milaan.” Serieuzer is De Mos over Youri Regeer. Hij vindt het vreselijk dat de middenvelder/rechtsback naar FC Twente is gegaan. “Hij is beter dan Sánchez en in Twente spreken ze nu vol lof over hem.”

De Mos tipt ‘nieuwe’ revelatie PSV

Tot slot licht hij PSV nog even door. De Eindhovenaren sloegen een slag met Ricardo Pepi en Noa Lang, maar zagen Xavi Simons vertrekken naar PSG. “PSV heeft een groot probleem. Simons laat een gapend gat achter op het middenveld.” De Mos gaat scouten en checken of PSV-target (en ook doelwit van Feyenoord) Luis Chávez een geschikte man is voor de Eindhovense middenlinie. Daar komen we op terug in de volgende Transfertijd. In deze aflevering ziet De Mos heel veel veranderingen bij PSV. “Spelers gaan door de mand vallen door het spel van Peter Bosz, anderen gaan naar boven drijven.” Wie meestervoorspeller De Mos tipt als PSV-revelatie komend seizoen? Je hoort en ziet het in Transfertijd!.

Transfertijd

In Transfertijd bespreken Aad de Mos en presentator Eimert Pruis de laatste transfernieuwtjes en leggen ze de marktkunsten van clubs in de Eredivisie langs de meetlat. Ook buitenlandse transfertjes passeren de revue en elke transfersteen wordt omgedraaid. Daar bovenop onthouden we jullie niet van de transfergeruchten die De Mos en Pruis in de beruchte wandelgangen hebben gehoord.

Welke club wordt de winnaar van deze transfermarkt?

  • Ajax
  • PSV
  • Feyenoord
  • AZ
  • Andere club
562+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
11+
Chelsea dwarsboomt wederom CL plannen Tottenham
23:06
8+
Karsdorp gruwelijk in de fout, Koopmeiners verzorgt assist op Europese avond
22:52
86+
Zorgen om aanblijven FC Twente sterkhouder
22:11
44+
Feyenoord oefent tegen Benfica
21:23
240+
Theo Janssen blij met NEC supporters
20:55
570+
‘Liverpool-leegloop dreigt voor Arne Slot’
20:21
43+
FC Twente maakt het bovenin weer ontzettend spannend
20:00
150+
Kritiek op Ajax-bestuur: “Van Praag moet de politiek in”
19:52
134+
Mossou en Warmerdam hard maar fair over Mark van Bommel
19:26
113+
Eerste vrouwelijke hoofdcoach in Duitsland een feit
18:49
53+
Topvorm Lammers bekroond met uitverkiezing: “Veel betere speler geworden”
18:29
14+
Nederland krijgt op EK niet te maken met Franse pechvogel
18:09
231+
Feyenoord krijgt goed nieuws richting PEC-thuis
17:49
414+
‘Zo groot is de kans dat Promes wordt uitgeleverd aan Nederland’
17:26
83+
Spaan sloopt De Ligt-collega: “Geen echte voetballer, geschapen door AI”
17:05
0+
Voorbeschouwing: Zal Girona FC Barcelona van de tweede plek stoten?
17:00
6+
Heftige strijd tussen fanatieke fans | SN Voetbalquiz #3
16:49
269+
‘Ajax wil Zuid-Amerikaans toptalent halen’
16:29
54+
Maatsen opnieuw in het zonnetje gezet door UEFA
16:09
105+
Heerenveen grijpt in en gaat voor schokeffect na 0-8
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie